Студенти от УНСС са получили сметка за ток през февруари

...
Студенти от УНСС са получили сметка за ток през февруари
Коментари Харесай

460 лв. месечно за ток за стая в общежитие: Студенти настояват за спешни мерки

Студенти от УНСС са получили сметка за ток през февруари на стойност 153,90 лева на човек. За това сигнализираха в от Студентския съвет на висшето учебно заведение.

Като се умножи по три, колкото са жителите на въпросната стая, сметката набъбва до 461,70 лева месечен разход на помещение в студентското общежитие. Случаят не е единствен като този месец сметки за ток от към и над 300 лева на стая са постоянно срещано събитие, споделят от студентския съвет.

Причина за високите стойности на фактурите е фактът, че студентските общежития се третират като небитови консуматори на електрическа енергия и студентите употребяват ток на същата цена като бизнеса.



В студиото на ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев съобщи, че към този момент са контрактувани ограничения за обезщетения с Министерството на образованието и Министерството на енергетиката.

Студентите ще получат същите обезщетения за скъпия ток като бизнеса за декември и януари.

Сега кандидат-висшистите ще би трябвало да платят високите си сметки, а идващият месец фактурите им ще бъдат доста по-ниски, тъй като в тях ще се приспаднат сумите от обезщетенията за два месеца.

От Националното посланичество на студентските препоръки са получили увещание от министъра на образованието, че през юли ще бъде подписан дълготраен контракт за доставка на електрическа енергия с закрепени цени, тъй че да не се стига още веднъж до сходна обстановка.

Според Националното посланичество на студентските препоръки най-хубавият вид е студентите да бъдат третирани като битови консуматори на електрическа енергия.

Още детайлности вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР