Студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив блокираха за

...
Студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив блокираха за
Коментари Харесай

Студенти блокираха улица в Пловдив, ето защо СНИМКИ

Студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив блокираха за малко улица „ Янко Сакъзов “, която се намира зад ВУЗ-а. Те излязоха на пътя с афиш с надпис „ Празнувай отговорно “. Целта на проявата на младежите е да се притегли вниманието на водачите, с цел да се понижи броя на пътните катастрофи през идните почивни дни, когато мнозина от нас ще поемат на път.

Инициативата започва преди пет години в УХТ, а през днешния ден е национална и подкрепена от всички висши образователни заведения в страната, както и от Националното посланичество на студентските препоръки.

„ Искаме да притеглим вниманието на водачите, с цел да бъдат по-отговорни, по внимателни, по деликатни, да карат с колани, с цел да може да има по-малко ПТП-та. Благодаря на бранш „ Пътна полиция “, които оказват огромна поддръжка “, съобщи ръководителят на студентския съвет в УХТ Иво Финков.

В днешната самодейност взе присъединяване и контрольор Ботьо Гиргинов от пловдивската „ Пътна полиция “. За него сигурността на придвижването е освен професионално обвързване, а и житейски апел. „ Благодаря за позицията, за това че сте непримирими, и че продължавате с положителните каузи. Предстоят празнични и почивни дни и в тази връзка младите ще пътуват. Нека бъдат рационални и виновни – всички разчитаме на това “, обърна се той към студентите, само че не пропусна да означи, че чиновниците на реда са подготвени да приложат всички наказания на закона, при възможни нарушавания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР