Студенти от цялата страна могат да се включат в десетото

...
Студенти от цялата страна могат да се включат в десетото
Коментари Харесай

Академия за иновации предизвиква студенти с предприемачески идеи

Студенти от цялата страна могат да се включат в десетото издание на хакатона за започващи бизнес планове „ Академия за нововъведения “. Технологичното събитие ще се организира на 2 и 3 юни 2023 година в „ София Тех Парк “. Участниците ще имат 24 часа, с цел да развият предприемаческите си хрумвания.

Организатор е организацията за нововъведения „ Иновейшън стартър “ (Innovation Starter) в партньорство с 14 университета и с поддръжката на Представителството на Европейската комисия в България.

Общиятнаграден фонд, който ще бъде разпределен през тази година, е в размер на 40 хиляди лв., а сътрудници на уредниците ще дават спомагателни предметни и просветителни награди. Първите три тима ще получат и проведено посещаване на европейските институции в Брюксел. Големият победител ще завоюва финансиране от 20 хиляди лв., с които да осъществя концепцията си.

Юбилейното издание на академията за нововъведения е с мото „ Аз.Ние “. Състезанието включва детайли на програмиране и прототипиране. За едно денонощие участниците ще преминат през наставнически сесии и образования за реализиране на концепциите им. Менторите ще дефинират кои 20 тима доближават до финала.

Проектите ще бъдат оценени от жури, включващо вложители, преподаватели, софтуерни специалисти и иноватори. От името на Технически университет – Габрово член на академичното жури е проф. д.м.н. Стоян Капралов, дълготраен учител в катедра „ Математика и информатика “.

Регистрацията на студентските тимове (от 2 до 5 участници) се декларира до 31 май 2023 година всайта на самодейността.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР