Студенти от специалност Съдебна администрация“ от Икономически университет – Варна

...
Студенти от специалност Съдебна администрация“ от Икономически университет – Варна
Коментари Харесай

Студенти се запознаха отблизо с работата на Окръжния съд и прокуратура във Варна

Студенти от компетентност " Съдебна администрация “ от Икономически университет – Варна имаха опция да се срещнат от близко с работата на Окръжен съд и Окръжна прокуратура – Варна. Посещението им се организира в границите на втория Ден на отворените порти на двете институции, който се организира обичайно.

Първокурсниците бяха посрещнати от Анелия Бъчварова, правосъден админ на Окръжен съд – Варна и Анелия Тотева правосъден секрeтар от Варненска окръжна прокуратура. Младите хора научиха повече за характерните действия, с които се занимава общата и профилирана администрация и какъв е пътя на исковата молба и обвинителен акт преди образуването на цивилен и наказателни каузи.

В рамките на осведомителния тур студентите от компетентност " Съдебна администрация “ минаха през службите " Деловодство “ и " Секретари “ в двете институции.

В края на срещата те споделиха, че визитата им е било доста потребно за бъдещата ориентировка и реализация и си пожелаха с напредването на образованието да имат по-чести срещи за обмяна на опит с бъдещите си сътрудници в съда и прокуратурата.

Всички първокурсници получиха като подарък настоящата Конституция с благопожелание да бъдат осведомени за правата и отговорностите си и да ги отстояват.

Специалността " Съдебна администрация “ в ИУ – Варна е единствената в България за образование на експерти за работа в правосъдната администрация

Учебната стратегия на специалността е направена взаимно с адвокати, съдии и специалисти от Националния институт на правораздаването. Тя подсигурява попълването на пазарната ниша с качествено образовани фрагменти, които могат да работят като правосъдни админи, да заемат разнообразни управителни и  административни длъжности в съдилища и прокуратури.

Обучението е в постоянна форма с четиригодишен период. Завършилите курса на образование студенти получават просветително - квалификационната степен “бакалавър " по професионално направление “Администрация и ръководство ", компетентност “Съдебна администрация ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР