Студенти от Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ и ученици от пловдивски

...
Студенти от Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ и ученици от пловдивски
Коментари Харесай

Благотворителен базар в подкрепа на Детската онкохематология в УМБАЛ Свети Георги

Студенти от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ и възпитаници от пловдивски учебни заведения провеждат на 17 и 18 декември благотворителен коледен базар в поддръжка на Отделението по онкохематология към Клиниката по педиатрия и генетични болести в УМБАЛ " Свети Георги “.  

Събитието се организира за девета поредна година – за първи път е проведено през 2010 година, и е неделима част от самодейностите на Центъра за съветски език и просвета към ПУ през месец декември. Базарът се провежда със съдействието на Катедрата по съветска лингвистика към Филологическия факултете на ПУ " Паисий Хилендарски “, с поддръжката на Студентски съвет и университетското бистро " Ф10 “. За първи път като съорганизатор на базара се включва Класна стая " Конфуций “ към Пловдивския университет.  

Безвъзмездната акция ще се организира на две площадки – в централното предверие в Нова постройка на ПУ " Паисий Хилендарски “ на бул. " България “ №236 и в бистро " Ф10 “ в Ректората на университета. С приготвени ястия, въодушевени от кухнята на Русия, България и Китай, ръчно направени украси, картички и още доста изненади ще се включат студенти русисти, средношколци от Национална комерсиална гимназия, ХГ " Св. Св. Кирил и Методий “ и ФЕГ " Антоан дьо Сент-Екзюпери “, както и доста другари на Центъра за съветски език и просвета и Класна стая " Конфуций “. 

Организаторите и всички участници в акцията се надяват, че с общи старания сполучливо ще подкрепят положителната идея. Всеки, който има предпочитание да поддържа акцията, е добре пристигнал, приканват студентите и учениците.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР