Студенти от Медицински университет – Пловдив събраха 4645 лева в

...
Студенти от Медицински университет – Пловдив събраха 4645 лева в
Коментари Харесай

Студенти от МУ-Пловдив събраха над 4600 лв. за благородна кауза

Студенти от Медицински университет – Пловдив събраха 4645 лв. в поддръжка на акцията „ Капачки за бъдеще” за закупуването на трета високопроходима кола за спешна помощ и на инсталация за отделенията в здравни заведения. 3303 лв. от тази сума бе набрана единствено за два дни – на 20 и 21 май, когато девойките и момчетата от специалностите „ Медицинска сестра “, „ Помощник-фармацевт “, „ Медицински лаборант “, „ Рентгенов лаборант “ и „ Инструктор диетично хранене “ работиха благотворително. Те измерваха гратис кръвно налягане и кръвна захар пред Община Пловдив. Предлагаха и ръчно направени от тях артикули, за децата бяха подготвили занимателни игри, а всеки, посетил пункта, имаше опция да подари средства. Събитието бе част от календара за честване на 80 години от основаването на учебното заведение за Милосърдни сестри „ Княгиня Мария-Луиза “ и 50 години от откриването на постройката на сегашния Медицински лицей към МУ-Пловдив.



В края на септември образователното заведение ще организира и благотворителен състезателен шампионат сред студенти и преподаватели на територията на Медицинския лицей. На 20 октомври от управлението на Медицинския лицей ще разгласят и всички събрани средства и публично ще ги дарят на представителите на съдружие „ Капачки за бъдеще”.

„ Искам да благодаря на всички преподаватели и студенти, които се ангажираха с тази акция. Мисля, че се събра доста добра сума. Надявам се, че тя ще се усили още по време на спортния турнир”, разяснява пред TrafficNews шефът на Медицинския лицей доцент Мария Божкова.



Ръководството на Медицинския лицей в лицето на доцент Мария Божкова, дружно със студентите от колежа и екипа на ДКЦ 5 ще работят с идея и на 1 юни. Празникът на децата в ДКЦ 5 ще премине под надпис „ Ден на детското здраве “ и ще включва поредност от начинания. Сред тях са инспекция на детското зрение, предварителна защита от диабет, гръбначни изкривявания и плоскостъпие, акция за осведоменост за питателните добавки и средства за повишение на детския имунитет.

Събитието се провежда с поддръжката на Дирекция „ Здравеопазване “ на Община Пловдив. За дребните смелчаги има готови дарове и изненади. Кампанията ще стартира в 08:00 и ще завърши в 14:00 ч. С авансово записване ще са прегледите при офталмолог на телефон 032/261110

Организаторите на събитието имат за цел да припомнят за методите, по които родителите могат да предизвикват здравето на децата си, посредством профилактични очни прегледи, профилактични прегледи за гръбначни изкривявания и плоскостъпие, премерване на кръвна захар, даване на хранителни режими за здравословно и пълноценно хранене при деца и подрастващи за предварителна защита на затлъстяване в ранна възраст, разяснителна акция на студенти от компетентност „ Помощник фармацевти “ по отношение на питателните добавки и витамини за деца.

Всички прегледи и операции ще се правят единствено след документално позволение от родителя/настойник, след попълване на декларация.





















Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР