Студенти от Медицински университет – Пловдив от специалностите „Медицинска сестра“,

...
Студенти от Медицински университет – Пловдив от специалностите „Медицинска сестра“,
Коментари Харесай

Студенти от МУ-Пловдив работят с кауза в центъра на града

Студенти от Медицински университет – Пловдив от специалностите „ Медицинска сестра “, „ Помощник-фармацевт “, „ Медицински лаборант “, „ Рентгенов лаборант “ и „ Инструктор диетично хранене “ в границите на два дни – 20 и 21 май, гратис мерят кръвно налягане, кръвна захар и показател на телесна маса в пункт пред постройката на Община Пловдив на пл. „ Стефан Стамболов " №1. Студентите оферират и ръчно направени от тях артикули, оповестяват от университета.

Всеки, който посети пункта, ще има опция по избор да подари средства, с цел да поддържа акцията „ Капачки за бъдеще “ за закупуването на трета високопроходима кола за спешна помощ и на инсталация за отделенията в здравни заведения.

В непосредственост до пункта е показана към този момент закупена реанимационна кола за спешна помощ за новородени след дейното набиране на средства от студенти и преподаватели от Катедра по сестрински грижи към Факултета по публично здраве и от Медицински лицей. През месец февруари тази година в базата на Медицински лицей студенти от специалностите „ Рехабилитатор " и „ Медицинска козметика " работиха благотворително по специалността си, с цел да съберат средства в интерес на „ Капачки за бъдеще ".

Мотото на самодейността за гратис премерване е „ Студенти работят с идея " и се реализира взаимно с Община Пловдив. Събитието е част от календара за честване на 80 години от основаването на второто в България учебно заведение за Милосърдни сестри и 50 години от откриването на постройката на сегашния Медицински лицей към МУ-Пловдив.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР