Студенти от ИУ – Варна, изучаващи Съдебна администрация“ към катедра

...
Студенти от ИУ – Варна, изучаващи Съдебна администрация“ към катедра
Коментари Харесай

Студенти от ИУ-Варна се срещнаха с областния управител

Студенти от ИУ – Варна, учещи " Съдебна администрация “ към катедра " Правни науки “ бяха следващите участници в просветителната самодейност, на Областна администрация – Варна – " Открито за държавната администрация “.

Нестандартен, само че пък на практика ориентиран и любопитен, беше методът, по който регионалният шеф професор Андрияна Андреева, двамата заместител регионални шефове и представители на двете основни за администрацията дирекции показаха работата на институцията.

Младите хора съпреживяха още веднъж тревожните дни на двата урагана " Фредерик “ и " Марко “ от предходната година, само че пък научиха каква е била ролята на екипа на регионалния шеф в цялостната съгласуваност и взаимоотношение сред институциите в района, способени да работят в тежки условия. Разбраха за какво е значимо присъединяване на Областна администрация при решаването на проблемите на риболовците и рибарската общественост във Варна.

В отговор на зародилите в хода на срещата въпроси, студентите научиха каква е ролята на държавното ръководство в активността на всички 12 общини от територията на област Варна, по какъв начин се следи за законосъобразните дейности на общинските администрации, по какъв начин се подкрепя взаимоотношението и съдействието сред общините в области като опазване на здравето, обществено дело, транспортната съгласуваност и образованието.

Екипът на Областна администрация за следващ път беше задоволен от интереса към работата на държавната администрация и разбирането на младежите. Приехме с признателност и специфичния подарък от Доц. доктор Дарина Димитрова – монографията " Областният шеф като представител на централната изпълнителна власт “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР