Студенти, които в момента се обучават, няма да бъдат мобилизирани.

...
Студенти, които в момента се обучават, няма да бъдат мобилизирани.
Коментари Харесай

Шойгу: Студентите няма да ги пипаме

Студенти, които сега се образоват, няма да бъдат мобилизирани. Това разяснява съветският боен министър Сергей Шойгу. 

Частичната готовност е нужна на първо място за управление на 1000-километровата линия на прикосновение и освободените територии, сподели той пред телевизия Русия 24.

" Самата линия на прикосновение, която може да се назова както фронтова, по този начин и контактна, е дълга повече от 1000 километра. Естествено, това, което е там, по тази линия, би трябвало да бъде предпазено, тези територии би трябвало да бъдат следени. И, несъмнено, това е смисълът на тази работа - имам поради частичната готовност ", сподели армейският военачалник, съобщи през днешния ден.бг.

Мобилизационният запас на Русия е съвсем 25 милиона души, като малко над 1% от него предстои на частичната готовност - тези, които са служили, имат военна подготовка и военен опит ", съобщи съветският министър на защитата.

" Това са резервисти. Това не са някакви хора, които в никакъв случай не са виждали или чували нищо за армията, това в действителност са хора, които: а) са служили; б) имат военна квалификация; в) имат военен опит ", сподели Шойгу в изявление за телевизионния канал " Россия 24 ".

Той добави, че не става дума за готовност на студенти, които учат във висши образователни заведения, и това няма да стане при никакви условия. Освен това лицата, които сега са на наборна военна работа, не подлежат на готовност и няма да бъдат изпратени в зоната за военни дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР