Студенти и стажант-лекари от Медицинския университет в Пловдив стават в

...
Студенти и стажант-лекари от Медицинския университет в Пловдив стават в
Коментари Харесай

Близо 30 студенти по медицина и стажант-лекари искат да са доброволци в COVID отделения в Пловдивско

Студенти и стажант-лекари от Медицинския университет в Пловдив стават в Коронавирус отделенията в Пловдив и региона, заяви за Радио " Фокус " - Пловдив регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб Дани Каназирева.
Близо 30 студенти по медицина и стажант–лекари са декларирали предпочитание да се включат като доброволци в Коронавирус отделенията на лечебните заведения в Пловдив и региона, стана ясно след извършената среща сред Дани Каназирева и Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина.
 МБАЛ Св. Мина няма да се единствено Коронавирус болница, гласи нова заповед на РЗИ Пловдив МБАЛ " Св. Мина " няма да се единствено Коронавирус болница, гласи нова заповед на РЗИ Пловдив
Нова заповед на РЗИ-Пловдив анулира трансформирането на общинската МБАЛ „ Св. Мина “ в напълно Коронавирус болница, заяви на извънре...
„ Искрено им благодаря. В комплицираната и динамична обстановка доста лечебни заведения към този момент насочиха апел за набирането на доброволци. От Областния щаб ще помогнем да се улесни процедурата по кандидатстване в съответна болница и при договаряне на изискванията. Много значимо е всеки един доброволец да бъде осведомен както за отговорностите си, по този начин и за възнаграждението, което ще получава ", сподели регионалният шеф.
Йолин Дончева уточни, че досега ползата е по-голям измежду студентите в по-долен курс. Всички обаче се интересуват от съответните условия, от това какво би трябвало да правят като активност, дали ще бъдат подготвени в допълнение, като множеството имат и избрани желания в коя болница да отидат. Тя добави, че една огромна част от сътрудниците й към този момент работят в УМБАЛ “Каспела “ и МБАЛ „ Свети Мина “, като акцията за набиране на доброволци продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР