Студентът в НСА Майкъл Лятов победи трудно Едиз Батран на

...
Студентът в НСА Майкъл Лятов победи трудно Едиз Батран на
Коментари Харесай

Майкъл Лятов взе титла при напредналите в дебюта си в ИТЛ

Студентът в НСА Майкъл Лятов победи мъчно Едиз Батран на финала при напредналите в Третия вечерен шампионат, който се игра в София Тех Парк. Лятов взе купата с 2:1 сета (3:4, 4;0 10:6) след оспорван мач и доста класни разигравания. Това беше първото му присъединяване в Интерактив тенис, а откакто подвигна купата даде обещание, че няма да е последното.

Срещата стартира оспорвано от първата топка, а след замяна на геймове се стигна до тайбрек в първия сет. Лятов не съумя да влезе бързо в мача, допускаше повече неточности от противника и загуби сета. Във втория сет Майкъл съумя да се концентрира, наложи разнообразна игра, рискуваше повече и го завоюва на 0.

В решаващата трета част Лятов продължи да натиска съперника си, като основен миг бяха няколкото сервиса изпод, които изненадаха Алигатора. След мача Батран показа, че не е в най-хубава форма, а и по-лесният поток в неговата част е повода да не се опълчи по-сериозно на Лятов. Но пък в шампионатите се включват все по-класни играчи, и това е ужасно, добави Едиз.

" Не бях взел участие в надпревари от доста време, само че не ми беше изключително мъчно против Едиз, сподели след мача Майкъл. " Спечелих с доста предпочитание и съществено отношение. Обстановката на шампионатите е друга, противниците са разнородни. Имах преимуществото, че съм по-млад и в по-добра форма. За страдание изучавам кинезитерапия в НСА и нямам време да играя доста. Преди няколко години се картотекирах, само че ще се включа в професионални шампионати, откакто завърша образованието си през идната година. Дотогава ще вземам участие в конкуренциите на ИТЛ, а сигурно ще се включа и в Мастърсите. "

Майкъл Лятов показа, че играе от 8-9 годишен и е взел участие надпревари до 12 години. За пръв път взе участие в любителски шампионат и е удовлетворен от организацията и правилните противници. Той е една от новите звезди на най-голямата лига за фенове в България Интерактив тенис, в която се включват все по-силни играчи. По този метод всички фенове усъвършенстват играта си, а срещите стават все по-оспорвани. Принос за това имат и домакините на шампионатите, които, като София Тех Парк, оферират отлични условия за игра и безупречна настилка.

От ИТЛ напомнят, че всички почитатели на играта са добре пристигнали в шампионатите и подсигуряват равностойни съперници в първите мачове. Календарът на лигата продължава с Четвъртия вечерен шампионат, категории 125 и 250, а искащите да се включат при най-хубавите имат време да го създадат до 29 март. Повече детайлности за Интерактив тенис и за шампионатите можете да намерите тук .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР