Студентът Еврим Мертин се е самоубил на 5 август. Неговите

...
Студентът Еврим Мертин се е самоубил на 5 август. Неговите
Коментари Харесай

Подозират ”Син кит” за самоубийството на турски студент

Студентът Еврим Мертин се е самоубил на 5 август. Неговите родители разказали пред управляващите, че той е играел на рисковата игра и че държанието му преди самоубийството се е трансформирало доста, заяви "Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Мистериозната съветска игра "Син кит " има 50 равнища и допуска осъществяване от участника на задания, които получава от "надзорник " или "ментор ". Този наставник дава поръченията, а участникът би трябвало да потвърди, че ги е извършил, като изпрати фотография или клип. Поръченията, които се извършват в течение на 50 дни, се отнасят до самонараняване, слушане на песни със самоубийствени послания , систематично будене в 4.20 ч., гледане на филми или видеоклипове с ужаси, нанагорнище на високи здания, мостове, изолираност от обществото.

Според психолози крайната цел е играчът да изгуби религия в себе си и да стигне до самоубийство.

„ Син кит “ убива деца във от ден на ден страни >>

В удостоверение на това, че младежът е работил съгласно поръченията в играта "Син кит ", юристът на фамилията уточни, че преди самоубийството по краката на Мертин е имало пострадвания с бръснарско ножче и червени белези по врата му, евентуално от пристягане с въже.

Прокуратурата в Анкара е почнала следствие по случая след импортирана от фамилията тъжба.

През юли пък беше обявено, че най-вероятно 16-годишно момиче от български генезис се е самоубило в Съединени американски щати поради рисковата игра. Едва след гибелта на девойката фамилията разкрило нейни рисунки с надпис: "Аз съм кит. Това значи да кажеш: Сбогом! Със синия кит ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР