Студентът Евгени Марчев е бил незаконно арестуван по време на

...
Студентът Евгени Марчев е бил незаконно арестуван по време на
Коментари Харесай

Съдът окончателно обяви за незаконен арест зад колоните на МС

Студентът Евгени Марчев е бил нелегално задържан по време на антиправителствените митинги през лятото на 2020 година Това е записано в дефинитивно решение на Административен съд-София-град, заяви.

Марчев бе един от арестуваните и бити младежи през нощта на 10 юли 2020 година Той прекара няколко часа в ареста, а по-късно описа по какъв начин служителите на реда са се гаврили с него и приятелите му, откакто завлекли зад колоните на постройката на Министерския съвет (МС).

, а прокуратурата не предприе никакви дейности против полицейските чиновници. Чак година по-късно, откакто ГЕРБ към този момент не бяха на власт, специфичната комисия в Народното събрание, ръководена от Николай Хаджигенов, камери на Министерски съвет.

От видеата се видя жесток побой над задържани. Един от служителите на реда снимаше арестувано момиче с телефона си. Точно за тези гаври Марчев описа в детайли година по-рано.

Неговият арест бе анулиран като противозаконен първо от районния съд в София, а в този момент и от административния.

И двете решения се показва, че той е бил арестуван без причина, защото служителите на реда не са имали съображение да подозират, че може да извърши закононарушение.

" В процесната заповед (за задържане б.р) липсва изложение на действието, стимулирало полицейският орган за взимане на решение за задържането на лицето. От събраните доказателства не се открива по безапелационен метод все още на задържането да са били налице данни, от които да се направи съмнение за осъществено закононарушение. От издателя на заповедта не са ангажирани никакви доказателства, от които да се открива, че все още на задържането на лицето органът е разполагал с данни, от които може да се направи съмнение за осъществено закононарушение. Обстоятелството, че е било формирано досъдебно произвеждане, в което лицето е било разпитано като очевидец, не може да обоснове правомерност на задържането му, защото съществуването на предпоставките за задържането се преценя все още на неговото осъществяване, а не в идващ миг ", написа в решението.

Според него Министерство на вътрешните работи би трябвало да заплати 500 лева разходи по делото.

Отмяната на ареста е единствено част от абсурда, развихрил се след полицейския побой от 10 юли. Впоследствие се оказа, – е минал на работа от Министерство на вътрешните работи в Бюрото за отбрана на очевидци, което по това време се ръководеше от основния прокурор. Едва след стартирането на записите прокуратурата разгласи, че той е освободен. Бе обявено и за повдигнати обвинявания. След това държавното обвиняване спря да приказва за това произвеждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР