Студент в Хонконг, който получи контузия на главата, след като

...
Студент в Хонконг, който получи контузия на главата, след като
Коментари Харесай

Смъртта на студент в Хонконг предизвика ново възмущение

Студент в Хонконг, който получи травма на главата, откакто паднал при конфликти с полицията, е умрял през днешния ден, което провокира нова вълна на неодобрение от продемократичното придвижване и опасения от нови безредици, осведоми Агенция Франс Прес.
 Раниха с нож пропекински народен представител в Хонконг
Раниха с нож пропекински народен представител в Хонконг

Протестите не стихват

Алекс Чоу, 22-годишен студент по компютърни науки, е умрял тази заран, оповестиха от болничното заведение, където е бил приет в болница. Чоу е бил признат в болничното заведение в безсъзнание в понеделник рано сутринта след среднощни конфликти сред полицията и протестиращи в хонконгски квартал. Той е открит в безсъзнание в локва кръв във вътрешен паркинг, където полицията е употребила сълзотворен газ, откакто протестиращи са хвърляли предмети от постройката.

Въпреки че не са ясни съответните условия към рухването на Чоу , той е първият студент, умрял по време на продължаващите към този момент пет месеца демонстрации в следения от Китай град.
 Над 50 души са потърпевши при конфликти в Хонконг
Над 50 души са потърпевши при конфликти в Хонконг

Задържани са 200 протестиращи...

" Днес ние скърбим за загубата на бореца за независимост в Хонконг ", написа в " Туитър " Джошуа Уонг, един от водачите на продемократичното придвижване в града. Според него държавното управление би трябвало да си заплати за това.

В онлайн конгреси, употребявани най-вече от анонимни и протестното придвижване, бързо се появиха апели за бдение в петък вечерта в памет на Чоу.

Чоу беше студент в Хонконгския университет за просвета и технологии.

Източници обявиха пред Агенция Франс Прес, че лекарите са направили две мозъчни интервенции , само че не са съумели да го спасят. Чоу е паднал от ръба на многоетажен паркинг в региона Tseung Kwan O, където постоянно има конфликти сред протестиращи и полицията.
 Китай няма да толерира промени в правилото
Китай няма да толерира промени в правилото " една страна - две системи " за Хонконг

Пекин ще възпира всички външни сили от интервенция в Хонконг и Макао

Представители на полицията признаха, че са употребявали сълзотворен газ , с цел да разпилян протестиращи до паркинга, където Чоу е паднал. Но считат, че дейностите им са оправдани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР