Студеното време ще продължи до около 20 март. Това каза

...
Студеното време ще продължи до около 20 март. Това каза
Коментари Харесай

Синоптикът Анастасия Стойчева: Студът ще продължи до 20 март

Студеното време ще продължи до към 20 март. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките Анастасия Стойчева.

" До към 20 март ще остане времето в този зимен режим, ще има по-чести превалявания от сняг. Почти до края на седмицата ще имаме валежи - слаби, тук-там по-съществени на следващия ден в Рило-родопската област. Заради този циклон, който минава през Балканите. Сега сняг вали на доста места в Северна България, само че последователно преваляванията отслабват ", сподели тя.

" На 10 март студеният въздух ще стигне много на юг, ще слезе съвсем до Африка. У нас температурите ще са много по-ниски от  присъщите за март. Най-ниските температури ще са от четвъртък до събота. На места ще паднат до минус 10, минус 12 градуса. В четвъртък и петък вятърът по Черноморието ще е доста мощен и даже чакам да затворят пристанищата. Вероятността за превалявания през уикенда е дребна ", предвижда още Стойчева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР