Студеното време с ниската си относителна влажност на въздуха се

...
Студеното време с ниската си относителна влажност на въздуха се
Коментари Харесай

Как да предпазим кожата си от зимните условия

Студеното време с ниската си относителна мокрота на въздуха се отразява пагубно на кожата ни, като я прави суха. Не единствено въздухът е по-сух, само че и отоплението в пространствата в допълнение лишава кожата от нужното овлажнение.

Здравето на кожата е значимо освен поради външния тип, само че и тъй като тя извършва доста от главните задания на организма. Наред с други неща, тя защищава тялото от многочислените вируси и бактерии, на които човек е изложен всекидневно. Тя също по този начин защищава отултравиолетовите лъчи на слънцето, които могат да увредят клетките. Здравата кожа също по този начин оказва помощ на човек да реагира по-добре на значими промени към него, като усеща болежка или напън. Студените месеци могат доста да застрашат здравето на кожата, като провокират положения като ксероза (суха кожа) или екзема (сърбящи, сухи, червеникави петна или лезии по кожата), които могат да бъдат с друга тежест.

Ето някои ефикасни препоръки за поддържане на здрава и хидратирана кожа през студените месеци.
Ежедневно хидратиране:
Оптимизирайте грижата си за кожата, като употребявате хидратиращ кремс мазна или кремообразна основа. Тези артикули са по-ефективни от лосионите, изключително в случай че имате сензитивна кожа. Избягвайте ароматизирани или ланолинови овлажнители и нанасяйте крема върху мокра кожа след баня, с цел да запазите влагата.
Почистване с сдържаност:
Почистването на кожата е значимо, само че избягвайте несъразмерната приложимост на сапуни, които могат да отстранен естествените овлажнители. Измивайте лицето, ръцете и краката един път на ден, като употребявате гальовен почистващ препарат.
Ограничете топлата вода:
Въздържайте се от потреблението на гореща вода и сапун, които могат да допринесат за изсушаване на кожата. Избирайтекратки, хладки душове и използвайте недразнещ почистващ препарат. След това използвайте компактен крем или овлажнител с вазелинов вид и подсушете деликатно кожата.
Овлажняване на въздуха в помещението:
Сухият въздух в стаите може да изсуши кожата. Използвайте стайни овлажнители, с цел да поддържате подобаваща мокрота. Редовно почиствайте уредите и сменяйте водата, с цел да предотвратите появяването на плесени и гъбички.
Защита от вятъра:
Вятърът може да изсуши кожата, по тази причина покривайте лицето си и използвайте еликсир за устни на мазнаоснова. Използвайте защитни кремове с керамиди, които ще оказват помощ да запазите влагата.
Защита от слънцето през зимата:
Не забравяйте, че зимното слънце може да бъде нездравословно за кожата. Използвайте слънцезащитен крем с фактор 15 или повече, в случай че планирате да бъдете навън за дълго време. Прекомерната слънчева светлина може да докара до прибързано стареене на кожата и рак.
Избягвайте зимния тен:
Солариумите и изкуствените слънчеви лампи са нездравословни и усилват риска от рак на кожата. Ако желаете блясъка на лятото, използвайте бронзанти, дружно с овлажняващ крем.
Приемайте витамин D:
През зимата витамин D е по-малко наличен посредством слънчевата светлина. Вземайте витаминни добавки, с цел да поддържате естествените равнища на витамин D през цялата година.
Посетете кожен лекар:
Ако усещате непрекъсната сухота, лющене, сърбеж или други необикновени промени в кожата си, посетете кожния лекар си за професионален съвет и оценка.

Спазвайте тези препоръки, с цел да се насладите на здрава и хидратирана кожа през студените месеци. Внимавайте за потребностите на вашата кожа и се наслаждавайте на комфорта през цялата година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР