Студено, зимно време днес в страната – минус 11° беше

...
Студено, зимно време днес в страната – минус 11° беше
Коментари Харесай

Слъчево време в четвъртък, съществено затопляне през празничните дни

Студено, зимно време през днешния ден в страната – минус 11° беше сутринта в Драгоман, минус 10° в Кюстендил. Под нулата бяха температурите и на морския бряг, най-високата минимална стойност е минус 3° в Ахтопол.

Ниска беше температурата и в столицата, термометрите посочваха минус 9°. Дори и оптималната температура в София остана нула градуса.

Утре сутринта температурите още веднъж ще са доста ниски - сред минус 10° и минус 5°, в София – към минус 8°, по Черноморието – от минус 6° в Шабла до още веднъж минус 3° в Ахтопол.

През деня ще е най-вече слънчево, с повече облаци в следобедните часове. Максималните температури ще са сред 0° и 5. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури по Черноморието ще са от 2° до 4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините също ще е най-вече слънчево, с оптимални температури в курортите от минус 6 до минус 3 градуса.

Ще духа сдържан западен, по най-високите елементи – краткотрайно мощен северозападен вятър.

Слънчево ще бъде и на Балканите, с по-значителна облачност в западните региони от полуострова, където тук-там ще превалява слаб сняг.

Сняг ще вали и в Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия. Дъждовно ще се задържи на Британските острови, също и в Португалия и Западна Испания, където преваляванията ще са интензивни.

У нас, през идващите дни, с сдържан и мощен югозападен вятър, ще се придвижва по-топъл въздух и температурите значително ще се покачат. Ще е най-вече слънчево. Повече облаци и условия за слаби валежи ще има в неделя и понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР