Студено е! И ще става все по-студено! Откакто и младите

...
Студено е! И ще става все по-студено! Откакто и младите
Коментари Харесай

Джобна печка пази от студ

Студено е! И ще става все по-студено! Откакто и младежите започнаха с боязън да наблюдават прогнозите за времето, търговците на хитри джаджи срещу мраз изживяват своите най-хубави дни.

За арктическия мраз, който ни застига тази седмица, елементарни ръкавици, шалове и шапки не оказват помощ кой знае какъв брой доста. Най-добрият ход е да си стоите у дома, в другарска прегръдка с радиатора, само че това в множеството случаи не е допустимо. Трябва да знаете, че ниските температури въздействат зле на целия човешки организъм. Точно по тази причина не е целесъобразно внезапно да минавате от доста топло на доста студено и противоположното. Студът въздейства негативно на дихателната система - свива дихателните пътища, понижава защитната функционалност на лигавицата и по този метод утежнява положението на хронично болните. Студът централизира кръвообращението, което значи, че периферните съдове се свиват и кръвта остава във вътрешните органи. А това натоварва сърцето. Има цялостен куп отрицателни реакции на човешкото тяло, които се задействат по време на ниски температури. С други думи - направете всичко по силите си, с цел да се екипирате уместно за януарския студ. Вижте няколко хрумвания по-долу.

РЪКАВИЦИ, АМА ИНОВАТИВНИ

Има десетки фешън сбирки от високотехнологични ръкавици. Базовият модел от сбирката Mujjo Single Layered Touchscreen Gloves да вземем за пример коства към 60 лв. и може да се закупи от онлайн магазини. Тези ръкавици наподобяват на плетени, само че сигурно не ги е правила някоя баба. С тях можете да работите без проблем с всеки тъчскрийн с помощта на специфичните сребърни влакна, вплетени в материята. Освен това по тях има дребни силиконови точици, които вършат на практика невероятно изплъзването на телефона от пръстите ви. По-високият клас високотехнологични ръкавици са кожени, подплатени с кашмир от вътрешната страна.

Цена - към 60 лв..

ДЖОБНА ПЕЧКА

Тя тежи едвам 80 грама и е толкоз дребна, че безусловно може да се носи в джоба. С едно зареждане джаджата може да излъчва топлота от 12 до 24 часа. Самото зареждане става с бензин за запалки Zippo или Ronson, като разходът е 1 мл на час. Принципът на работа е следният: чрез катализатора в дюзата се възпламеняват бензиновите пари и те горят без пламък (тлеят). От нарасналата температура се нагрява цялата запалка и тогава тя влиза в работен режим и е подготвена за потребление. Благодарение на процеса " платинена катализа " се отделя само и единствено парещ въздух, който е невъзпламеняем.

Цената потегля от 25 лв..

ТЕРМОВЪЗГЛАВНИЧКА

Тя също е в джобен формат и с изключение на всичко друго, наподобява доста симпатично, тъй като е във формата на сърце. Принципът на работа е елементарен - във възглавничката има дребна железна пластина, сходна на паричка. Когато лекичко се огъне и щракне, стартира развой на кристализация и течният гел се втвърдява. После стартира да загрява. За секунди доближава температура от 50 градуса и отдава топлота сред 15 и 30 минути. След приложимост се слага във вряща вода и за няколко минутки е възстановила гелообразната си форма. Топлещото сърце може да се използва най-малко 80 пъти, а най-важното е, че е изцяло безвредно.

Цена - към 10 лв..

ПРОТЕКТОРИ ПРОТИВ ПОДХЛЪЗВАНЕ

Протекторите са оборудвани с железни шипове и са универсални. Те са сложени на еластична поставка и могат да стават за обувки от 35 до 48 номер. Осигуряват убеденост при вървене върху мокра трева, тиня, пясък, сняг, лед и дъжд.

Цена за чифт - 15-17 лв..

ТУРМАЛИНОВИ ЧОРАПИ

Според обичайна китайска медицина масажът на точките на ходилата усъвършенства проходимостта на енергийните канали, ускорява кръвообращението, задейства обменните процеси, като усъвършенства положението и интензивността на органите. Ефектът на турмалиновите чорапи е съвсем незабавен. Те са направени от специфична материя, която пропуща въздуха - 90% турмалиново влакно и 10% еластан.

Цена - към 35 лв..

СТЕЛКИ ОТ АГНЕШКА КОЖА

Всеизвестно е, че естествената агнешка кожа обезпечава и задържа топлината. Горният пласт на стелките резервира ходилата топли и сухи, а долният неплъзгащ се пласт обезпечава закрепването в обувките или ботушите. Стелките са доста подобаващи за студени крайници през зимата или при работа в студени пространства. Важно е да се знае, че след всяка приложимост термостелките би трябвало да се проветряват.

Цена - към 20 лв..

= Облечете и смарт телефона =

Не единствено човешкото тяло мъчно претърпява ниските температури. Същото важи и за техниката. Така да вземем за пример батерията на телефона може да падне доста по-бързо, в случай че телефонът е оставен на минусови градуси. Съветът е да се носи във вътрешен джоб, с цел да употребява топлината на човешкото тяло. Също по този начин не се учудвайте, в случай че мобилката стартира да работи по-бавно или да се размазват шрифтовете и цветовете. Имайте поради, че телефоните с LCD екран са по-податливи на отрицателното въздействие на студа спрямо моделите с AMOLED екрани. Така че безусловно инвестирайте някаква сума пари и за „ зимно облекло ” на смарт телефон!

Ако въпреки всичко сте не запомнили мобилния си дълго време на студа, най-хубавият ход би бил да го изключите и да го оставите да се затопли до естествената стайна температура, преди да го ползвате още веднъж. Това освен ще предотврати образуването на конденз, само че и ще понижи риска от спомагателни увреждания по електрониката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР