Студеният душ и ферментиралите храни могат да помогнат за ускоряване

...
Студеният душ и ферментиралите храни могат да помогнат за ускоряване
Коментари Харесай

Туршии и много вода гонят махмурлука

Студеният душ и ферментиралите храни могат да оказват помощ за ускорение на процеса на възобновяване след алкохолно замайване

Студеният душ и ферментиралите храни могат да оказват помощ за ускорение на процеса на възобновяване след алкохолно замайване, споделя диетологът Хана Мейси пред The Guardian. Пред изданието тя показа някои ефикасни способи да се отървете от махмурлука.

Мейси означи, че няма една-единствена физиологична причина, която да провокира неприятните признаци на сутринта след препиване. Най-очевидният източник е дехидратацията , сподели диетологът. Тя поучава да се пие доста вода по време на използването на алкохол, по-късно и на идващия ден, с цел да се понижат главоболието и другите признаци на махмурлука.

Алкохолът нервира лигавицата на стомаха, причинявайки диария, повръщане и дисбаланс на електролитите: натрий, калий и магнезий. Успоредно с това кръвоносните съдове в мозъка се уголемяват. Всичко това води до мощно главоболие.

Диетологът счита, че най-лесният метод да се избегнат мъчителните признаци на махмурлука е да се въздържате от пиянство. Но в случай че въпреки всичко ви се постанова да консумирате алкохол, тя предлага да се погрижите да хапнете нещо, до момента в който пиете.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР