Сега е сезонът на студеното кафе през цялата година

...
Студените напитки са по-горещи от всякога. В Starbucks студените напитки
Коментари Харесай

Студените напитки са по-горещи от всякога.

В Starbucks студените напитки представляват 75% от продажбите на напитки в САЩ през последното тримесечие. По-специално, студените еспресо напитки са се повишили с 13% през последното тримесечие спрямо предходната година, а напитките със студена пяна са бързо растящите персонализирани поръчки в Starbucks, съобщи компанията миналата седмица.

Увеличението е бързо: само преди пет години кафето, чайовете, лимонадите и другите студени напитки представляваха по-малко от половината от продажбите на напитки на Starbucks.

 Студените напитки представляват 75% от продажбите на напитки на Starbucks през последното тримесечие. Студените напитки представляват 75% от продажбите на напитки на Starbucks през последното тримесечие. Джъстин Съливан/Гети изображения

Тази тенденция не е изключителна за Starbucks, тъй като други компании за кафе се грижат за нарастващото търсене на студени напитки. Keurig представи K-Iced, първата си линия пивоварни с една чаша, проектирани с мисъл за студено кафе, по-рано тази година. И Maxwell House миналия месец пусна незабавни ледени лате с пяна, първият нов продукт от почти десетилетие.

Лакомства, подходящи за TikTok

Анализаторите казват, че по-младите потребители са тези, които движат преминаването към ледени и студени готови за пиене кафета, чайове и други напитки.

Поколение Z е значително по-вероятно да купува готово за пиене кафе, отколкото традиционно горещо приготвено кафе, според проучвания на клиенти от фирмата за пазарни проучвания Mintel. Половината от потребителите на Gen Z притежават кафеварка за капково кафе, в сравнение с 60% от всички потребители на кафе, каза Mintel.

Защо? Проучванията показват, че по-младите потребители гледат на студените кафе напитки като на по-освежаващи, с по-добър вкус и повече за удоволствие от горещото кафе. Те са по-лесно персонализирани и предлагат по-голямо разнообразие от вкусове и топинги.

Освен това студените кафета и напитки допринасят за по-добри публикации в Instagram и TikTok.

Jell-O придобива нов облик. Jell-O придобива нов облик. Желе

„Прозрачните чаши, ярките цветове и различните гарнитури в ледените напитки ги правят изключително привлекателни за публикации в социалните медии“, каза Дороти Калба, старши изследователски анализатор в Euromonitor International. „Персонализирането се очертава като важна тенденция в индустрията.“

Cold brew е най-бързо разрастващата се безалкохолна напитка в менютата на ресторантите през последното десетилетие, каза Лизи Фрайер, директор за изследване на менюто и прозрения в Technomic, консултантска фирма за хранително-вкусовата промишленост.

Студеното макиато, студеният специален чай, студеното еспресо и студеното американо също се нареждат сред най-бързо развиващите се безалкохолни напитки в менютата, проследявани от Technomic.

Както каза Фрайер, „Това вече не е сезонно нещо.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР