Студените месеци често са предизвикателство за хората със сърдечно-съдови заболявания

...
Студените месеци често са предизвикателство за хората със сърдечно-съдови заболявания
Коментари Харесай

Броколи, натурален шоколад, зехтин и храните, които понижават кръвното

Студените месеци постоянно са предизвикателство за хората със сърдечно-съдови болести и високо кръвно, тъй като недоволствата им се обострят. Ако страдаме от хипертония, добре е да не разчитаме единствено на лекарства, а да променим и метода си на хранене.

Освен да заобикаляме някои храни, като тлъстите меса, е добре да включим и съответни артикули, които са наш правилен съдружник в битката с високото кръвно. А бонусът е, че са и вкусни.

Зехтин

С него би трябвало да сменяем слънчогледовото олио, когато става дума за подготвяне на храна без термична обработка. Полифенолите в маслините имат способността да се борят с възпаленията и по този метод понижават кръвното налягане.

Сьомга и мазни риби

Имат редица изгоди за нашето здраве, най-много тъй като са богати на омега-3 мастни киселини. Те спомагат за редуцирането на кръвното, а лекари предлагат да ги консумираме най-малко два пъти седмично.

Шамфъстък

Една от обичаните ни ядки оказва позитивен резултат на кръвоносните съдове, контролира пулса, а оттова и равнищата на кръвното налягане.

Леща

Тя съдържа освен доста фибри и протеини, само че и огромно количество калий, който контролира горната и долната граница на кръвното.

Ферментирали храни

Сега е сезонът на туршиите, по тази причина можем да си похапваме на воля, изключително в случай че имаме високо кръвно. След процеса на ферментация храните стават богати на пробиотици, които се борят с хипертонията. Единственият минус е, че постоянно съдържат и доста сол, която пък има противоположния резултат.

Ленено семе

Ако го прибавим към ястията, които консумираме всекидневно, след няколко месеца се вижда понижаване и на горната, и на долната граница на кръвното налягане, написа The Healthy.

Сусам

Редовната консумация на сусам и сусамово олио оказва позитивен резултат на хората, страдащи от хипертония поради антиоксидантите в състава.

Броколи

В тях се съдържат потребни минерали, които контролират кръвното налягане - магнезий, калций и калий. Те, както и карфиолът, съдържат и особено вещество, наречено сулфорафан, което също оказва помощ в битката с хипертонията.

Натурален шоколад

Това сладко прелъщение с висок % какао е богато на антиоксиданти, наречени флаваноиди. Те усъвършенстват еластичността на кръвните кафези и притока на кръв към сърцето и мозъка, като по този метод спомагат за съкращаване на кръвното налягане. А най-хубавата композиция с грижа за сърцето е мрачен шоколад и бадеми. /lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР