Студената зима вече е тук и трябва да извадим пуловерите,

...
Студената зима вече е тук и трябва да извадим пуловерите,
Коментари Харесай

Как да се грижим за пуловерите си?

Студената зима към този момент е тук и би трябвало да извадим пуловерите, жилетките, пухкавите шалове и шапки. Всички те изискват специфични грижи, с цел да удължим живота им.

1. Проветрението е едно от нещата, които би трябвало да вършим по-често. Ако сме ги носили малко време и не са мръсни, вместо да ги перем, можем да ги проветрим, тъй като прането поврежда в допълнение материята.

2. Деликатните материи като кашмир, мохер и вълна изискват ръчно пране. Ползвайте или специфичен препарат за плетени облекла, или бебешки шампоан. Изстисквайте деликатно водата и не използвайте сушилня.

3. С плетените облекла няма по какъв начин да не се образуват досадните топченца или мъхченца на местата с по-често търкане като под мишниците, към ръкавите. Можем да употребяваме специфични машинки за пилинг на облекла или нормално самобръсначка, само че във втория случай би трябвало да сте доста деликатни.

4. Когато става въпрос за плетени облекла, забравяме за закачалките. Най-добре да ги съхраняваме прилежно сгънати на рафтовете за облекла и да сложим препарат срещу молци.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР