Студен атмосферен фронт ще преминава над страната. Ще преобладава облачно

...
Студен атмосферен фронт ще преминава над страната. Ще преобладава облачно
Коментари Харесай

Температурите падат, ще вали и гърми

Студен атмосферен фронт ще минава над страната . Ще доминира облачно време и на доста места ще превали. По-значителни ще са преваляванията след обяд в Рило Родопската област и на обособени места там ще има и гръмотевична активност .

Вятърът ще е най-вече сдържан от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Дневните температури сензитивно ще се понижат; оптималните в Северна България ще са сред 15 и 20 градуса, в Южна - сред 20 и 25 градуса, а минималните ще са сред 11 и 16 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и към този момент ще е по-високо от междинното за месеца.

Над планините ще е облачно, в доста региони и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопския масив , където е допустимо и да прегърми. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи - мощен, най-вече западсеверозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 16 градуса, на 2000 - към 9 градуса, в Стара планина ще са по-ниски.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. Преди обяд на обособени места, а по-късно след обяд в доста региони ще има валежи от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта против петък. Вятърът ще е сдържан от север-североизток и с него температурите ще се намалят. Максималните ще са сред 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е към 23 градуса. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни региони - до 4 бала. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР