Студът взе да свива и опашките по аптеките започнаха да набъбват.

...
Студът взе да свива и опашките по
аптеките започнаха да набъбват.
Коментари Харесай

Стомасите ни не са кошчета за боклук!

Студът взе да свива и опашките по аптеките започнаха да набъбват. Хапчета се пазарят на кг. Медиите още веднъж възобновиха тематиките за имунизациите. Че и се хвалят, виждам, някои, по какъв начин се били имунизирали и към този момент щели да са спокойни, и грипът нямало да може да ги разболее. Голяма спекулация, няма що...

Сега остава да измислят и имунизации срещу инфаркти, инсулти, срещу автоимунни заболявания и щастието ще е пълно… Но в случай че водим природосъобразен живот, в случай че не внасяме отрови в тялото си, грипът съвсем няма шанс да ни порази. Щели били да ни ваксинират и да ни зареждат с антибиотици, а по-късно да възстановяват провалите от тях посредством пробиотици. Има болести, на които по никакъв начин не може да им бъде повлияно посредством лекарства, в случай че не поправяме метода си на живот...

Ако консумираме каквото ни падне и не сортираме храната, течностите и въздуха, който дишаме, няма да можем по никакъв начин да се оправяме със здравословните ни проблеми. Ще вървим с една торба медикаменти на всички места, с цел да можем да сме живи, само че къде ще остане качеството ни на живот - нито ще сме устойчиви на заболявания, нито ще можем да сме душевен и физически здрави, нито половата ни мощност ще бъде на равнище. 

Сега някой ще каже: „ Ами какво да създадем, то няма към този момент на никое място чиста храна? Така или иначе сме обречени да консумираме, каквото има… ”

Който има предпочитание, той намира и начини - 

не се хвърля да употребява всяко нещо, което му се предлага от рекламите, 

а деликатно сортира храните си. 

Разбира се, че храната има значение за качеството на медитацията. Ако изпия 5 кафета ще се превъзбудя и медитацията ми няма да е на нужното равнище. Умът ще работи трескаво, страстите ще владеят дейностите. Едни храни тонизират, други успокояват, от трети ти се приспива. Важно е и да не преяждаме.
Пак се сещам за онази мисъл на Хипократ: 

„ Нека храната да бъде вашето лекарство, а лекарството ваша храна. ”

Стомасите ни не са кошчета за отпадък и не може да консумираме каквото ни попадне и след това да желаеме да сме здрави. Няма по какъв начин човек да се разболее от грип, в случай че тялото му е чисто от отрови и вътрешната енергия е на нужното равнище.


Ако поддържам тялото си чисто, упражнявам медитацията и енергийните си техники, няма да се разболея, даже преднамерено да предизвиквам или приема болестта. Не ми трябват антибиотици и там сходни токсини. Да, тя дозата прави отровата. Лекарствата си имат своето място, само че не и да се вземат при най-малкото неразположение.
Повече от 35 години аз се церя единствено посредством вътрешната си сила и медитация.
Когато човек реши да принадлежи единствено на Себе си, той потегля по този Път и всичко останало се получава по натурален метод!
Ето, 

вместо да се отравяте с медикаменти, започнете да практикувате медитацията си редовно 

и много скоро ще забележите измененията във вас. Ще започнете да не се ядосвате за дреболии, ще станете устойчиви към заболявания и инфекции, ще пускате по-лесно вкопчванията си, и няма да обръщате внимание на неща, които преди са ви дразнили или вбесявали.
Медитацията ви почиства и в същото време ви свързва с Истинската ви Природа!
Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна процедура и да прилагате ловко дихателните и енергийни техники с цел да можете да постигате набелязаните си цели!

* Нед Димов е създател на групата ДЗЕН във Facebook с над 56 хиляди членове

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР