Студът и снеговалежите обхванали цяла Турция най-накрая стигнаха и до

...
Студът и снеговалежите обхванали цяла Турция най-накрая стигнаха и до
Коментари Харесай

Истанбул в бяло! Красота, катастрофи и отменени полети СНИМК...

Студът и снеговалежите обхванали цяла Турция най-сетне стигнаха и до Истанбул в събота, покривайки елементи от мегаполиса в бяло. Това в същото време провокираха големи проблеми, произшествия и спирания в трафика.



Някои региони на 16-милионния град, които са с по-голяма надморска височина, побеляха още в петък вечерта. Жителите и гостите на Истанбул бяха предизвестени да останат по домовете, в случай че не е извънредно належащо. На улиците бяха най-вече хора, които се любуваха на снега. Снеговалежите в Истанбул отчасти ще продължат до сряда, само че студеното време ще се задържи още седмица предизвестиха синоптиците.


Авиокомпаниите анулираха десетки полети до и от летище Сабиха Гьокчен през уикенда, защото снеговалежа засегна азиатската част на града по-осезателно. На новото летище Истанбул, нямаше отвенени полети. Авиокомпаниите приканиха пасажерите да ревизират статуса на полетите си, преди да отидат на летищата.


Снеговалежът ще бъде от изгода и за градските язовири, чиито равнища на потенциал се усилиха от 41% в края на предходната година до 53,4% към 22 януари. Тази цифра също беше доста по-висока от миналогодишния потенциал за същия ден, който възлизаше на 31,3 % след нескончаем изсъхнал интервал.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР