Студът и снегът пожалиха борците ни, които безпрепятствено стигнаха до

...
Студът и снегът пожалиха борците ни, които безпрепятствено стигнаха до
Коментари Харесай

Студът пожали борците ни на Белмекен

Студът и снегът пожалиха борците ни, които гладко стигнаха до високопланинската база Белмекен. Често по това време на сезона пътят е покрит и се постанова да бъде употребен снегорин.

За „ Добре дошли” шефът въз основата Илиян Пищиков посрещна дамите ни с цветя, като всяка получи по един червен гербер.

В момента българската битка е с най-внушително наличие въз основата – 52 състезатели. Там подготовката си за новия сезон започнаха националите и в трите стила. В състава на дамите се върнаха и тези девойки, които лекуваха контузии – Елица Янкова, Мими Христова, Миглена Селишка.

А още в първия ден на лагера женският ни тим, воден от капитанката си Тайбе Юсеин, стартира занятия във фитнеса. Световната и европейска шампионка, която бе оповестена за №1 на 2018-а от родната федерация по битка, с лекост редуваше набирания, извършения с щанга, каране на колело и други силови натоварвания. Със същия възторг в занятията се хвърлиха и останалите ни 14 състезателки – двукратната европейска шампионка и сребърна медалистка от международното Биляна Дудова „ сребърната” от Евро 2018 Мими Христова, София Георгиева, Виктория Бобева.
 „ Този лагер е един от най-важните ни – сподели селекционерът Петър Касабов, определен за треньор №1 на родната битка за 2018-а. – Очаквам всички девойки, вкючително и тези, които лекуваха контузии, да са на тепиха още на държавния шампионат през януари.”

Първенството е на 25 и 26 януари в Сливен, а отборът ще остане на подготовка на Белмекен до 22 декември.

В тима на класиците отсъства само еврошампионът от 2017-а Тарек Абделслам, който лекува контузия. Но пък в отбора, воден от старши треньора Армен Назарян, са сребъният медалист от мондиала Кирил Милов и „ бронзовият” Айк Мнацаканян, както и петият от олимпиадата Рио 2016 Николай Байряков.

В състава на свободния жанр, воден от селекционера Валентин Ангелов, са опитният Владимир Дубов и натурализираните у нас чеченци Али Умарпашаев и Ахмед Магамаев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР