Студ и сняг сковаха Европа. В Сърбия валя цяло денонощие,

...
Студ и сняг сковаха Европа. В Сърбия валя цяло денонощие,
Коментари Харесай

И при съседите е ад! В Сърбия натрупа 50 см., румънците се борят с лошото време

Студ и сняг сковаха Европа. В Сърбия валя цяло денонощие, в столицата Белград снежната завивка е 20 сантиметра. На някои места е натрупало до 50 см, написа Блиц.  
 
Трима души починаха при автобусна злополука в южната част на страната. Автобус с македонска регистрация е поднесъл на пътя и се е преобърнал на автомагистрала покрай град Лесковац. При случая, който е станал през нощта, са починали трима души, 32-ма са потърпевши. Състоянието на четирима от тях е съществено.

 
Побеля и половин Румъния. В 9 окръга в западните региони на страната е разгласен оранжев код, за други 17 е в действие жълт. Съобщава се за затворени пътища и произшествия.
 
Летищата работят при зимни условия. В Западна Румъния снежна завивка и паднали дървета блокираха тук-там железопътното придвижване. Очаква се снеговалежът да продължи.
 
Мокри и хлъзгави са пътищата и в северозападните, източните и централните елементи на Хърватия. Заради зимните условия е неразрешено придвижването на камиони с ремаркета в планината Лика и по всички пътища от Истрия до Далмация и назад. Ограничения има тук-там и поради мощен вятър.
 
С сходни проблеми се оправя и Унгария. Сняг покри и доста региони на Австрия, в това число столицата Виена, а в планините означават същинското начало на ски-сезона.
 
Сняг вали и в Швейцария, зимното време провокира и там автобусна злополука с една жертва край Цюрих. Службите на летището в града поддържат трафика в зимни условия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР