Студ, дехидратация, пране на ръка и миене на съдове постоянно...

...
Студ, дехидратация, пране на ръка и миене на съдове постоянно...
Коментари Харесай

За меки и нежни ръце през зимата спазвайте тези 3 неща

Студ, дехидратация, пране на ръка и миене на съдове непрекъснато... Да, зимата е много сложен сезон за красивата кожа на ръцете, а по какъв начин с домашни артикули да си извършите пилинг, подхранваща маска и масаж за ръце ни демонстрира Наталия от влога Natali’s Beauty в новото си видео. Ето и стъпките:

Домашен пилинг за ръце

Той отстранява мъртвата кожа от ръцете, които те се подмладяват и омекват осезаемо.

Необходимите артикули са:
2-3 супени лъжици пълномаслено прясно мляко 1 супена лъжица желатин
Как се прави:

Сложете желатина в дребна купа. Смесете го със загрято прясно мляко, като млякото не би трябвало да е прекомерно горещо. Разбъркайте, до момента в който не се получи сходна на тип консистенция. След това намажете с четка, шпатула или просто с пръсти като мен върху добре измити и подсушени ръце. Изчакайте 10-15 минути, с цел да попие добре млякото в кожата и маската да изсъхне. Отлепете с леки придвижвания – по този метод освен ще се сдобиете с подхранени ръце, само че и ще сте премахнали горния пласт мъртви кафези. Остатъка отмийте единствено с вода с температура като на кожата ви.

Маска за ръце

За нея ще са ви нужни:
1 и 1/2 с.л. мед 1 с.л. кокосово масло 1 с.л. зехтин 1 ч.л. масло от авокадо
Смесете всички артикули и хубаво втривайте в ръцете. Ако имате опция, преспете с чудодейната примес, като просто я нанесете върху ръцете, а по-късно поставяте ръкавици, с цел да не изцапате чаршафите и себе си с маската. Ако смятате, че ръкавиците ще ви нервират, просто постойте с маската за 30 минути и отмийте с хладка вода и без сапун!

 женски ръце Thinkstock

Масаж на ръцете

За положително оросяване и спомагателна хидратация на кожата, можете да си вършиме и масаж на ръцете. За него е уместно да употребявате зехтин, кокосово или какаово масло, както и масло от авокадо .

Как се прави масажът:

Втрийте в ръцете си няколко капки от определеното масло, с цел да го затоплите.

След това започнете с кръгообразни придвижвания на пръстите да масажирате дланта отвътре. После започнете да изтласквате с леко напрежение по посока пръстите, стигайки чак до самите им връхчета. Обърнете ръката и направете същото с няколко повторения по външната страна на ръката.

 женски ръце Thinkstock

После се фокусирайте върху всеки пръст самостоятелно. Издърпвайте от основата до върха. Обърнете особено внимание на всяка зона от пръстите. Накрая просто втрийте една ръка в друга, а остатъкът от маслото издърпайте към китката и нагоре. Отделете по 2-3 минутки на всяка ръка.

Това в действителност работи както подхранващо за кожата, с помощта на втриване то на масло, по този начин и на кръвообращението, а има също и отпускащ резултат. Определено ще ви хареса – а може да си вършиме подобен масаж колкото пъти пожелаете!

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в която ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар , особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР