Сцеремония, навръх 102-та годишнина от рождението на Георги Данчев, днес

...
Сцеремония, навръх 102-та годишнина от рождението на Георги Данчев, днес
Коментари Харесай

Областният управител: Георги Данчев е пример за това, какви трябва да бъдем днес

Сцеремония, точно на 102-та годишнина от рождението на Георги Данчев, през днешния ден бе открит мемориал в негова чест. Той се намира набулеварда, носещ неговото име. На събитието участваха регионалният шеф Маринчо Христов, кметът Стефан Радев, президентът на Ротари-клуб Недко Недев, общественици, родственици и близки на именития сливенски управленец.

„ Георги Данчев е заслужен жител и образец за това, какви би трябвало да бъдем през днешния ден и летвата, която той сложи е много висока “, сподели в словото си регионалният шеф, като не пропусна да означи всички значими инфраструктурни обекти в района, осъществени от Данчев.
Областният шеф добави, че това, коетобуди поклонение пред личността на бележития градоначалник е пословичната му невзискателност и умеенето да беседва с хората без да ги дели.

Президентът на клуба Недко Недев откри събитието с къса тирада, в която акцент бе приноса на клуба в запазване паметта и делото на Георги Данчев.

Кметът Стефан Радев назова бележития управленец „ създател “ и благодари на Ротари клуб за самодейността.

Спомен за бележития сливналия споделиха дъщерятаАнтонина Данчева и доктор Анна Куюмджиева,приятелка на фамилията.

В края на церемонията пред мемориала цветя поставиха регионалният шеф Маринчо Христов, кметът Стефан Радев, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, членове на Ротари клуб, както и фамилията му, дружно с неговите внуци, близки и признателни жители.

Инициативата за построяването на паметника е на Ротари клуб- Сливен, със съдействието на Община Сливен и донори, а направата му е дело на сливенския ваятел Кунчо Кунчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР