Сценка с изображенията на две майки около люлката на младенеца

...
Сценка с изображенията на две майки около люлката на младенеца
Коментари Харесай

Кощунство! Грандиозен скандал Италия заради сценка на младенеца Исус с две майки

Сценка с изображенията на две майки към люлката на младенеца Исус, ситуирана в италианска черква, провокира стихия от отвращение в Италия, написа The Independent. Подобно създание опонира на църковното обучение и узаконява еднополовото образование на децата и сурогатното майчинство, възмущават се консервативни католици и политици. Те назовават тази разновидност на тематика Светото семейство " рискова, срамна и кощунствена ".

" С тази сценка желаех да покажа, че фамилиите към този момент не са единствено обичайни ", изяснява отец Виталиано каузи Сала.

Сценките с моменти от живота на Исус са доста известни в най-вече католическа Италия, само че в последните години постоянно стават причина за своеборазни културни войни, доколкото обществото става все по-светско и мултикултурно, отбелязва изданието.

Свещеникът от храма " Св. св. Петър и Павел " в дребното градче Капокастело ди Мерколяно в провинция Авелино, на към час път с кола от Неапол, се пробва да оправдае необикновената трактовка на сцената с раждането на младенеца Исус и яслата, към която вместо обичайните фигури на Мария и Йосиф, са изобразени две майки.


" С тази сцена желаех да покажа, че фамилиите към този момент не са единствено обичайни. Сред нашите паства виждаме от ден на ден нови видове фамилии, които съществуват и са част от нашето общество. Това са деца на разграничени или разведени родители, еднополови двойки, самотни хора или млади майки ", изяснява отец Виталиано каузи Сала.

Отец Дела Сала, прочут в Италия с това, че симпатизира на леви придвижвания и на ЛГБТК-обществата, се базира на подиция на папа Франциск, който неотдавна позволи еднополови двойки да бъдат благославяни, само че отвън формалните църковни ритуали.

Но сенатор Маурицио Гаспари от упавляващата партия " Форца, Италия " съобщи, че еднополовата сценка " оскърбява всички, които постоянно са изпитвали почитание и са били предани на Светото семейство ".

Групата Pro-Vita & Famiglia ( " За живота и за семейството) назова сценката " рискова, срамна и кощунствена ". Групата пусна онлайн-петиция, в която прикани епископа на провинция Авелино да се намеси и съобщи, че сценката опонира на учението на Църквата и узаконява еднополовото образование на децата и сурогатното майчинство.

Към момента петицията е събрала над 21 000 подписа.

Раждането на деца благодарение на сурогатни майки е неразрешено в Италия и Народното събрание към този момент разисква препоръчан законопроект, който не разрешава на хората да употребяват тази опция, даже в случай че употребяват сурогатни майки зад граница.

Миналата седмица сенатор от партията " Италиански братя " на премиера Джорджа Мелони предложи законопроект, който ще забрани на шефовете на учебни заведения да стопират мероприятия с католическа тема или основаването на сценки на древен тематики.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР