Сцените, съдържащи сексуалност, не са част от моята визия за

...
Сцените, съдържащи сексуалност, не са част от моята визия за
Коментари Харесай

Притеснителният Тарантино: Сексът не е част от моята визия за кино


„ Сцените, съдържащи половост, не са част от моята визия за кино. “

Това леко необичайно изречение не е казано от някой режисьор-пурист, а принадлежи на един от най-бруталните режисьори на киното – Куентин Тарантино.

Известният американски режисьор, в чиито филми бутафорната кръв се лее с цистерни, а елементи от тела – човешки и скотски – хвърчат във всички направления, се оказва притеснително творение, когато работата опре до еротична сцена.

Тарантино, който самичък е признавал, че има култ към дамски ходила и в множеството му филми току притичва босонога героиня, съобщи в изявление за испанския вестник „ Diari ARA “, че включва любовни подиуми във филмите си единствено в случай че е извънредно належащо. В последна сметка феновете на „ Глутница кучета “, „ Убий Бил “, „ Гадни копилета “ и „ Джанго без окови “ ги одобряват такива, каквито са – доста принуждение и загадъчна, само че обичайно облечена еротика. Дори в „ Криминале “, където „ музата “ на режисьора Ума Търман пръска див съблазън, единствените разголени елементи са стъпалата й – по време на паметния й танц с Джон Траволта (той пък със смешни чорапи).

Куентин Тарантино чистосърдечно споделя, че не прави взаимни отстъпки с голотата във филмите си, тъй като за него това е „ проблематично “. 60-годишният режисьор, който сега работи по новия си план „ Филмовият критик “, изяснява, че му е доста мъчно да снима „ сходни подиуми “ и че всеки на терен – пред или зад камерата – се усеща доста нервозен в такива моменти. Във кино лентата „ Джаки Браун “ има нещо като полова сцена (с присъединяване на Робърт де Ниро и Бриджит Фонда), и в „ Криминале “ Брус Уилис прави нещо с приятелката си, откакто преди малко е умъртвил съперника си в боксов мач, само че до такава степен. Другото опонира на кинематографичните възгледи на Тарантино.

Режисьорът споделя, че през цялата си кариера е имал шанса да написа истории, с които доста хора се отъждествяват. „ Това ми разреши да упражнявам изкуството си без ограничавания “, споделя той пред испанското издание.

В момента Тарантино се е концентрирал върху плана си, наименуван „ Филмовият критик “. Не дава доста детайлности, само че споделя, че кинокритикът, върху който се е фокусирал, в действителност е жена. Можем занапред да бъдем сигурни, че въпросната дама в един миг от кино лентата ще влезе в кадър чисто… боса.

Куентин Тарантино, който се ожени за израелската певица Даниела Пик през 2018 година, прекарва по-голямата част от времето си в Тел Авив. Двойката има 2-годишен наследник Лео и щерка Адриана, която се роди през юли предходната година.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР