Сцената на VOX POPULI е най-новото ни пространство на открито

...
Сцената на VOX POPULI е най-новото ни пространство на открито
Коментари Харесай

Нова сцена на открито в София ще предлага културно съдържание

„ Сцената на VOX POPULI е най-новото ни пространство навън за просвета. В София сътворяваме още едно място за актьори от самостоятелния бранш. Сценичният павилион на VOX POPULI ще участва в градската среда до края на октомври и ще предложи разнообразна артистична стратегия. “ – сподели заместник-кметът Мирослав Боршош.

10 години след основаването си „ Студио за документален спектакъл VOX POPULI “ откри пространство за просвета в градска среда. Павилионът ще е ситуиран в Княжеската градина – до паметника на Съветската войска. Реализира се с поддръжката на Столична община и е част от Календара на културните събития на столицата в раздел „ Открити подиуми “. Необичайното, новаторско и модерно пространствено решение за спектакъл ще участва в градската среда сходно на „ жив билборд “ – зад витрините му ще тече театър с осветяване и  аудио система, което ще разрешава на разположените към него фенове да „ влязат “ пълноценно в действието. Дървената театрална площадка пред павилиона, както и откритото пространство към него ще дават опция за акомодация на разнообразни мероприятия. През нощта павилионът ще бъде осветлен и в него ще се прожектира видео-съдържание – също част от програмата със събития.

Още през 2020 година екипът на VOX POPULI стартира да търси нови тактики за достъп до публики – от една страна поради рестрикциите, наложени от изключителното състояние, от друга - поради органичната потребност да се излезе от театралната зала и да се стигне до хората, да бъде извадена театралната акция навън и документалният спектакъл да се срещне с действителността, от която той поражда.

Програмата на събитията ще намерите на фейсбук страницата на Студио за документален спектакъл VOX POPULI – @studiovoxpopuli.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР