Сцената на ДТ Никола Вапцаров“ в Благоевград ще посрещне пет

...
Сцената на ДТ Никола Вапцаров“ в Благоевград ще посрещне пет
Коментари Харесай

Балкански театрален фестивал в Благоевград с впечатляваща програма в пет поредни вечери 


Сцената на държавна такса „ Никола Вапцаров “ в Благоевград ще посрещне пет забележителни постановки в пет следващи вечери, от 2 до 6 ноември. Впечатляващата селекция на тазгодишното издание на Балканския сценичен фестивал бе показана през днешния ден в зала „ 22 септември “ в Благоевград.
„ На сцената на Драматичния спектакъл ще забележим обзор на едни от най-хубавите постановки.

В наситената стратегия са включени текстове, които са се трансформирали в класика, режисьори, които имат доста ослепителен отпечатък в развиването на българския спектакъл и артисти, които вършат забележителни облици. И в това издание на фестивала още веднъж има мост сред поколенията, мост сред тематики и сюжети, които са и злободневни, и безконечни, и постоянно тяхната интерпретация ни кара да размишляваме, да научим нещо ново “, съобщи Силвия Домозетска, шеф Дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ към Община Благоевград.

„ Тази година сме се спрели на пет заглавия, които на пръв прочит могат да наподобяват малко, само че това са големи спектакли, спектакли - събития. Всички постановки ще покажат едно извънредно високо художествено равнище на феновете. Паралелната стратегия ще даде опция на млади режисьори да вземат участие в конкурс, като спечелилият ще бъде поканен да направи театър в нашия спектакъл “, сподели шефът на държавна такса „ Н. Вапцаров Маргарита Мачева при представянето на програмата.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР