Сценаристите на Има такъв народ стоят зад грубата провокация с

...
Сценаристите на Има такъв народ стоят зад грубата провокация с
Коментари Харесай

Постановка ли е заплахата срещу Каримански?

Сценаристите на ИТН стоят зад грубата провокация с есемеса от румънски анонимник, заплашил претендента на Слави Трифонов за Българска народна банка Любомир Каримански. Такъв твърдоглав слух се разнесе из коридорите на Народното събрание след повдигането на градуса на напрежението през днешния ден, щом станаха ясни детайлности към рекета.

" Откажи се или проблемите ти ще стартират незабавно, съществени проблеми ", гласи текстът на заплашителното известие, отправено към Каримански от родна сим карта, записана обаче на името на румънец, влезнал в страната на 1 април.

Според разбор на народен представител от " Продължаваме промяната ", изразен пред кореспондент на Lupa.bg, става въпрос за цяла интервенция, проведена от Има Такъв Народ в последната седмица, която цели да извади Каримански жертва в процеса по избора на нов гуверньор на Българска народна банка.

Комплотът с концепцията да дискредитира съперника му - претендента на Политическа партия Андрей Гюров, почнал да се дипли след изявлението на говорителката на кабинета " Петков " Лена Бориславова в народен ефир, че в биографията на Каримански имало съмнитлени петна, за разлика от тази на преподавателя по стопанска система в Американския университет, твърди нашият източник.

" За тях е на живот и гибел Каримански да оглави БНБанка ", добави още той. И разкри, че спомагателното дразнение от страна на Има Такъв Народ по тематиката било предизвикано и поради поръчката на Демократична България, че стои зад Гюров, и поради нерешителността на Българска социалистическа партия да каже кого поддържа в границите на ръководещата коалиция.

А резултатът с есемеса бил изумителен - единствено няколко часа откакто новината гръмнала, съпредседателят на десницата в Народно събрание Христо Иванов отдръпнал цялостното си доверие по отношение на Гюров.

В интерес на истината, Иванов съобщи:

„ Най-доброто решение е двете кандидатури за Българска народна банка да бъдат оттеглени”. И изиска диалог " на чисто " за бъдещото ръководство на държавния трезор, с нови номинации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР