Стряскащи факти и подробности изнесе днес в Пловдив Комисията за

...
Стряскащи факти и подробности изнесе днес в Пловдив Комисията за
Коментари Харесай

СТРЯСКЩИ ФАКТИ! 47 престъпления, извършени от деца от началото на годината

Стряскащи обстоятелства и детайлности изнесе през днешния ден в Пловдив Комисията за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, съобщи кореспондент на БЛИЦ.

За първите 6 месеца от началото на годината, жертва на закононарушение са 54 деца, 6 от които са блудства.

Беше оповестен случай, в които две 15-годишни момчета са кореспондирали по "Фейсбук ". Впоследствие едно от децата, стартира да качва фотоси на другото в мрежата, а под тях има текстове с изключителни цинизми и обиди.

Агресорът е лъгал от името на жертвата си, че търси 99-годишни мъже за полови връзки и блудства. Вследствие на това жертвата е получила душевен срив и се е наложило психолог да работи с него. Взето е решение агресорът да бъде пратен в Център за предварителна защита и обществена акомодация в Пловдив, а в част от учебните заведения е подхваната акция за образование на децата.

Мисли се вид на есен да се работи и с родители и учители, сподели зам.-председателят на комисията Петко Василев.

Имало е различен случаи, в който 16-годишни девойки дотам стартират да враждуват между тях, че чак фамилиите им стартират луди кавги и войни. Причината за абсурда не е известна.

Беше оповестено какъв брой изобретателни са някои девойки, освен това не ромски, при кражбите в молове. Те влизали на групи, някои от тях отвличали вниманието на магазинерите, а други крали скъпа козметика. Благодарение на бдителността на защитата скъпите артикули били върнати.

В едно от учебните заведения на квартал "Тракия " е кръстосан опит да се компрометират часовете на избран учител. Имало е отправени закани и закани към цялостен клас да не посещават тези часове. Образувана е кореспонденция в прокуратурата, опитът е кръстосан.

От Комисията прибавиха още, че от началото на годината до момента са осъществени 47 закононарушения от деца, а причинителите са 51.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР