Стряскащи данни от болници за деца, натровени с хапчета, бензин,

...
Стряскащи данни от болници за деца, натровени с хапчета, бензин,
Коментари Харесай

За какво да внимават родителите, за да не се стига до инциденти с децата?

Стряскащи данни от лечебни заведения за деца, натровени с хапчета, бензин, намазани с аспирин, разперен в тоалетно мляко, лекувани със алкохол, за разпръскване и оставяне на децата без контрол. Тези случаи и рисковете от тях разясняват в " Денят стартира " доктор Благомир Здравков, изпълнителен шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " и Иван Игов, детски психолог.

Д-р Здравков напомни, че в такива случаи би трябвало да се базираме на медицината, а не на интуицията.

" Бабите и дядовците не могат да заместят родителите, изключително в днешния бързопроменящ се свят. Родителите би трябвало да минават едно най-малко минимално образование за родителство, в което могат да получат съответни модели за това по какъв начин детето да се учи безвредно от личния си опит, а не посредством санкции и награди ", съобщи психологът Иван Игов.

Децата, израснали при баба и дядо, се оказват доста по-социално незрели, в сравнение с другите, израснали в по-нормална конюнктура, означи Игов.

Д-р Здравков обърна внимание, че не би трябвало да преглеждаме развъждането от баба и дядо като изгнание или грижа втора употреба.

" Важна е здравната просвета на хората, които отглеждат детето и по какъв метод те го отглеждат ", означи още доктор Благомир Здравков.

Той предизвести хапчетата на възрастните да са прибрани на безвредно място, тъй като глазираните със захарно нишесте таблетки притеглят децата и това са едни от постоянно срещаните в токсикологията на лечебните заведения случаи на натравяне.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР