Стряскащ видео клип на електрическо табло в училищен двор от

...
Стряскащ видео клип на електрическо табло в училищен двор от
Коментари Харесай

В Бургас: Опасно електрическо табло хвърля искри в училищен двор

Стряскащ видео клип на електрическо табло в учебен двор от което излизат искри тормози родители и поданици на Бургас, откакто бе оповестен в обществените мрежи през вчерашния следобяд. Десетки разтревожени родители още нощес са подали сигнал за рисковото табло.

Таблото се намира в двора на приблизително учебно заведение „ Петко Росен “, което е в най-големия бургаски комплекс „ Меден рудник ”. Тук учат 650 деца, като въпросното табло постоянно е употребявано от по-големите възпитаници да се стъпва на него при прескачане на оградата, когато вечер се затварят портите. След издание на видеото, десетки сигнали по телефона и гневни мнения в обществената мрежа, още вечерта на място идват спешни екипи.„ Оказа се, че проводниците са слаботокови оператори, не са рискови, ниско напрежение, само че все пак е изолирано. Говорихме и с директорката, остаряла мрежа останала очевидно напрегнат. Ще бъде отстранено и таблото, и кабела, само че риск за живота на децата няма “, съобщи Магдалена Манолова.В учебното заведение обясниха, че кабелите били от остарял интернет и са неизползваеми. Не знаели че възпроизвеждат искри.„ Ток за интернет, 42 волта, обаче невисок ампераж. Нищо не може да ви направи, това че прави искра не значи, че може да ви убие “, сподели Панайот Николов.„ Тук работят 85 експерти, никой няма да остави ток да удари децата. Гражданина който си е разрешил да рони по този недодялан метод имиджа на учебното заведение е наш някогашен възпитаник. Той влиза постоянно с едно огромно куче и ние постоянно му вършим забележка. Предполагам, че е нещо на персонална основа “, разясни шефът Даниела Петрова.

Днес мястото е обезопасено, а до идване на екипи, които да отстранят въпреки всичко рисковото табло, от учебното заведение нямало да позволен дете да приближи обекта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР