Струваше ни се, че случващото се е някъде много далеч.

...
Струваше ни се, че случващото се е някъде много далеч.
Коментари Харесай

„Веднага се досетихме какво става“: след атаката в Москва

„ Струваше ни се, че протичащото се е някъде доста надалеч. А в този момент към този момент е и в Москва. “ Нападението с дронове над съветската столица е най-обсъжданата тематика през днешния ден в града. „ Веднага се досетихме какво става “, споделят локални хора.

„ В метрото, в кафенетата, на работното място – през днешния ден в Москва се приказва на всички места единствено за едно: нападението над съветската столица с дронове. Публикуват се фотоси и се разисква оживено “, споделя кореспондентката на немската обществено-правна телевизия АРД в Москва Кристина Нагел. Пред нея локални поданици споделят, че са се уплашили, само че се въздържат да приказват пред камерата.

Александра, която чака на една скамейка, до момента в който силите за сигурност я пуснат назад в жилището ѝ, изрича на глас това, което мнозина си мислят, само че не смеят да кажат: „ Струваше ни се, че протичащото се е някъде доста надалеч. А ето, че в този момент към този момент е и в Москва “.

„ Веднага се досетихме какво става “

Друга жена, която живее в атакувания регион, споделя пред съветски ефирен канал, че детонациите я събудили, изяснява АРД. По думите на свидетелката към 4:15 часа сутринта се чул мощен тропот, а през прозореца се виждал огромен облак. „ Веднага се досетихме какво става. Моментално това си помислихме “, споделя дамата пред съветската медия.

Щетите по жилищните здания са относително дребни – счупени прозорци и развалени фасади. Никой не е съществено ранен, твърди кметът на Москва Сергей Собянин. В офанзивата са употребявани осем дрона, оповестяват от съветското министерство на защитата. Пет от тях са били свалени от противовъздушните системи, споделят още от Кремъл. През последните месеци по покривите на постройките в Москва бяха сложени системи за противовъздушна защита, напомня АРД.

Полицай отпраща хората далеко от засегнатите здания от офанзивата с дроновеПолицай отпраща хората далеко от засегнатите здания от офанзивата с дронове
Полицай отпраща хората далеко от засегнатите здания от офанзивата с дроновеСнимка: Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images
Тази заран губернаторът на Московска област Андрей Воробьов посъветва хората да бъдат спокойни, а по-късно беше обяснено, че следствието към този момент е в ход.

Москва упреква Киев

Руското министерство на защитата назова нападенията „ терористичен акт “ и упрекна Киев. Съветникът на ръководителя на кабинета на украинския президент Михайло Подоляк отхвърли обвиняванията, само че в същото време съобщи, че „ не схваща по какъв начин е допустимо някоя страна да си мисли, че ще опита да унищожи друга и няма да заплати цената “. По думите на украинския общественик случилото се в Русия е „ погашение на кармата “, написа АРД. „ Русия ще заплаща все по-висока цена за всичко, което предизвиква на Украйна “, е споделил той във видео, оповестено в Ютюб, представено от АРД.

Германската обществено-правна телевизия напомня, че от няколко дни Киев е подложен на яростни офанзиви от съветски дронове. И прецизира, че сегашната офанзива в Москва засегна най-вече южната и югозападната част на града. Там има доста жилищни региони, които се считат за елитни, изяснява АРД. Там се намира и резиденцията на Путин.

За разлика от нощната офанзива против Кремъл от преди няколко седмици, в този момент за първи път има забележими вреди по жилищни здания в съветската столица. Отломките от безпилотните самолети към момента се разчистват. Гледки, които не провокират суматоха, само че провокират неустановеност, разяснява АРД.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР