Струва ми се, че в момента се печели време. Върви

...
Струва ми се, че в момента се печели време. Върви
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Върви игра на надлъгване между президента и първите две партии

„ Струва ми се, че сега се печели време. Върви една игра на надхитряне сред президента и първите две парламентарни групи “, сподели преподавателят по конституционно право и някогашен парламентарен арбитър проф. Пламен Киров в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ В момента президентът не може да задейства процедурата по член 99 от Конституцията и да разпореди проучвателни мандати, тъй като няма регистрирани парламентарни групи “, сподели още той.

„ Консултациите няма да стартират, до момента в който не бъде определен ръководител на Народно събрание. Парламентарните групи сега се занимават със законодателна стратегия “, разяснява проф. Киров.

По думите му законодателна стратегия не може да се случи в 49-ото Народно събрание.

„ Право на законодателна самодейност има Министерският съвет и всеки депутат. Знам, че има 25 законопроекта, които са импортирани от служебното държавно управление. Ако това е законодателната стратегия на 49-тия парламент, е малко необичайно най-големите партии да разискват законодателната стратегия на служебното държавно управление “, разяснява той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР