Струва ми се, че ще има служебен министър-председател и той

...
Струва ми се, че ще има служебен министър-председател и той
Коментари Харесай

Жена поема служебния кабинет?

„ Струва ми се, че ще има длъжностен министър-председател и той ще бъде жена. Постът ще поеме Горица Кожарева, която е зам.-председател на Сметната палата ”. Това съобщи конституционалистът Пламен Киров по NOVA NEWS.

„ Ако и Кожарева не се съгласи да стане длъжностен министър председател, до момента в който бъде определено ново Народно заседание, ще работи държавното управление в оставка ", изясни конституционалистът. 

27 март 2024, 09:56

Един от десетте вероятни служебни министър председатели подаде оставка

„ Основна задача на служебното държавно управление е да провежда почтени и свободни избори. Правителство в оставка не може да провежда избор. Ако не бъде назначено служебно, хипотетично може да се стигне до конституционна рецесия ”, разяснява още проф. Киров. И добави, че няма да се стигне до конституционна рецесия.

„ Някои хора би трябвало да престанат да опитват с Конституцията, тъй като се получават неприятни решения ”, съобщи проф. Киров.

25 март 2024, 14:20

Според новата Конституция: Ето кой може да е идващият длъжностен министър председател на България

Горица Кожарева, заместител - ръководител на Сметната палата: Завършила е Стопанската академия „ Д.А.Ценов “ в гр. Свищов, компетентност „ Счетоводство и надзор “.

Започва работа като счетоводител в ДЗИ – Разлог през 1989 година След това е  шеф на клон в ТС Банк АД – Банско,  заместник-главен счетоводител в „ Булгаргаз “, шеф в СИБАНК АД - офис Национален осигурителен институт, основен специалист в Националната организация за приходите.

От 13 април 2005 година до 26 януари 2011 година е член на Сметната палата на Република България. Ръководител е на поделение, извършващо одитите в: Министерство на защитата, Министерство на околната среда и водите, Национален статистически институт, Комисия за отбрана на персоналните данни, Съвет за електронни медии, Българско национално радио, Българска национална телевизия, Българска организация за експортно обезпечаване ЕАД.

Координатор е на активността и връзките на Сметната палата с Борда на инспекторите за НАТО. Участва в планове на Сметната палата за съдействие с ЕВРОСАЙ.

От април 2011 година до юни 2014 година е член на  Консултативния съвет на Сметната палата.

От 11 юни 2014 до 26 март 2015 година още веднъж е член на Сметната палата на Република България. Ръководи одитно поделение с обсег Народно заседание, Администрация на президента, Министерски съвет, Конституционен съд, Омбудсман, Българска народна банка, МТСП, Министерство на младежта и спорта, няколко централни комисии и висши учебни заведения. Ръководи и работната група за разработване на частта „ Одити за сходство “ на Наръчника за използване на интернационално приетите одитни стандарти и одитната активност на Сметната палата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР