Струва ми се, че се играе някаква игра с финансите

...
Струва ми се, че се играе някаква игра с финансите
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Държавата има интерес от високи цени на тока

„ Струва ми се, че се играе някаква игра с финансите на страната ", счита специалистът
Държавата има интерес от високи цени на тока, разяснява пред factor. bg Христо Казанджиев от Българския атомен и минен конгрес. „ Струва ми се, че се играе някаква игра с финансите на страната. Вън от всякакво подозрение е, че високите цени на тока облагодетелстват в доста огромна степен държавните финанси. Част от тези пари, несъмнено, ще бъдат върнати под формата на обезщетения. Нека да си спомним за огромните обещания в обществената сфера. Тези пари, които се дават обещание, би трябвало да бъдат обезпечени отнякъде. Поне логиката сочи в тази посока “, показва специалистът.

Относно мораториума върху цените на тока той счита, че след рухването му най-вероятно ще се появят искания за компенсации, тъй като е в нарушаване на закона.

„ Беше натрапен от Народно заседание, което е изцяло отвън компетенциите му. Видяхме умопомрачителни дейности от страна на една млада администрация, която си фантазира, че може да реши казуса с административни ограничения. Това сподели тотална неопитност. Всички ние, специалистите разбираме техните опасения, само че те не се обърнаха към тези експерти, които биха приложили доста бързи и ефикасни ограничения. Възможно е да са били стимулирани по една или друга политическа причина да наложат този мораториум. Вторият абсурден миг беше, че той е гласуван при високи равнища на цените на електрическата енергия “, прецизира Казанджиев.

Във връзка с напрежението сред Русия и Украйна и вероятни конфликти сред тях, специалистът отбелязва, че страната ни и Европейски Съюз надали ще са наранени от нарушение на доставките на синьо гориво.

„ Количествата, които минават през Украйна, са относително малко. От друга страна следва въвеждането в употреба на „ Северен поток “ 2.

Един сходен спор единствено би ускорил доставките на синьо гориво през него за Европа. Дори ми се коства, че има остатъци на природен газ, които се насочиха към Полша и Украйна. Аз персонално не съм смутен, в случай че не дай си Боже възникне спор, страната ни да бъде наранена от дефицит на природен газ “, безапелационен е Казанджиев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР