Струва ми се, че президентът Радев тепърва ще разкрива способностите

...
Струва ми се, че президентът Радев тепърва ще разкрива способностите
Коментари Харесай

Васил Василев: Радев трябва да гради това, което предишният режим е разрушил

" Струва ми се, че президентът Радев занапред ще разкрива качествата си на модернизатор, гения си на обединител и качествата си на посланик. Сега ще може да се концентрира за унищожаване на проблемите и недъзите, които е оценил и степенувал. През първите пет години най-важната му задача бе да разчупи мафиотската мъртва хватка, която задушаваше страната.

Ако не го беше направил, ръцете му щяха да останат вързани, а останалите желания щяха да са неосъществими. Той би трябвало да очисти страната от паразитизма, който тровеше публичния живот, унищожаваше националната сила и ограбваше страната и жителите ѝ. Първият мандат на Радев предопредели последния мандат на Борисов. Двата бяха несъвместими. Единият трябваше да падне. "
Кой е най-харесваният политик у нас?
Румен Радев встъпва във втория си мандат с доверие от 58,5% от българите и отрицание от 32,1%. Останалите не могат да преценяват. Така...
Прочети повече
Това написа в собствен разбор журналистът Васил Василев във Facebook. И продължава:

" И въпреки всичко, рухването на един режим не може да е цел. То може да е стъпка, средство за унищожаване на трудностите. А задачата би трябвало да е градивна, в най-общи линии тя би трябвало да е жизнеността и просперитета на България и на нейния народ.

През идващите пет задачата е по-ясна, само че не е по-лека. Радев би трябвало да гради това, което предходният режим е разрушил, да укрепва и да надгражда оживялото. Това, биха споделили някои, е работа на държавното управление. Да, по този начин е при дословния прочит на пълномощията. Но големият престиж, който президентът завоюва, скъпият опит, който натрупа във вътрешен и интернационален проект вършат неизбежно присъединяване му в решаването на всички значими за страната въпроси. Правителството, което и да е то, ще се спъне, в случай че не взема поради мнението на Радев.

Разбира се, всичко това, за което приказваме тук, може да се пояснява в условно наклонение. Ако! Ако няма война. Дори и дребна, районна, щом се обрисува покрай нас, тя може да преобърне всички прогнози наобратно. И на фона на тази вероятност, на която ще се спра по-подробно по-късно, изпъква още един път смисъла на избора на Румен Радев. Вече освен като държавен глава, само че и като висш главнокомандващ, който по специалност е боен. Генерал. Истински, с военно, не с мутренско минало.
Протестър и разединител, водач и коректив: реакциите при започване на мандата на Радев
Първият мандат за президента Румен Радев беше доста елементарен, тъй като през него той имаше предизвикването да се прояви като общественик,...
Прочети повече
Във времена на остро военно опълчване в света това е извънредно значимо. Политиците нормално изхождат от критерии като известност, рейтинг, избираемост и пари. Те са по-склонни да рискуват, в случай че това ще им донесе изборна победа и популярност. Генералите знаят какво би се случило, в случай че алената линия в този момент бъде прегазена. За първи път в историята на човечеството те наподобяват възпиращия, а не нападащия фактор, тъй като по-добре от политиците знаят какви биха били последствията от нуклеарната война.

Военните са наясно, че има граница, която в случай че бъде премината, няма връщане. Затова фактът, че президентът е военачалник и някогашен командир Военновъздушни сили е голям плюс за страната в тази извънредно изострена интернационална конюнктура. Нека не забравяме, че трима от най-бележитите държавници след ВСВ са били преди този момент военачалници - военачалник де Гол, военачалник Дуайт Айзенхауер и полковник Уинстън Чърчил. Струва ми се, че военачалник Радев ще желае да направи за България това, което де Гол, Чърчил и Айзенхауер са създали в миналото за Франция, Англия и СЩ.

Дали ще успее зависи в най-голяма степен от нас. "

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР