Струва ми се, че президентът беше ясен, че това са

...
Струва ми се, че президентът беше ясен, че това са
Коментари Харесай

Байдън преоценява отношенията на САЩ със Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+

" Струва ми се, че президентът беше явен, че това са връзки, които ние би трябвало да продължим да преоценяваме и които би трябвало да желаеме да преразгледаме ", сподели Кърби в изявление за Си Ен Ен.

По думите му това сигурно е обвързвано с решението на ОПЕК и президентът желае незабавно да разиска с Конгреса бъдещето на връзките с Рияд. " Въпросът не визира единствено войната в Украйна, а ползите на националната сигурност Съединени американски щати ", уточни той.

Председателят на комисията по външна политика към Сената Робърт Менендес прикани през вчерашния ден за заледяване на връзките със Саудитска Арабия, заяви Асошиейтед прес.

Той прикани съответно прекъсване на всички продажби на оръжие и понижаване на съдействието в сигурността до нужния най-малко до отстояването на ползите на американците и на Съединени американски щати. По думите на Менендес съдействието с Рияд би трябвало да спре, до момента в който " кралството не преоцени позицията си към войната в Украйна ".

Преди четири дни ръководената от Саудитска Арабия и Русия група ОПЕК+ разгласи понижаване с два милиона барела дневно на добива на нефт. Това ще увеличи цените на петрола на международните пазари и ще разреши на Кремъл да продължи да поддържа финансово своята осеммесечна инвазия в Украйна, уточни АП.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР