Струва ми се че обществото не е готово за нови

...
Струва ми се че обществото не е готово за нови
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Правителство на малцинството може да зависи пак от Трифонов

„ Струва ми се че обществото не е готово за нови избори . Не ги желае. Вероятно оставащите в ръководството партии ще се опитат да се базират навръх това – да кажат „ последното от, което имаме потребност в този момент е ново завъртане в Народното събрание или нови избори. Затова дано се опитаме да караме по този начин ”. Това съобщи социологът Първан Симеонов в ефира на, откакто стана ясно, че Има Такъв Народ напуща ръководещата коалиция.

Припомняме, че по-рано водачът на " ИТН " Слави Трифонов разгласи, че още през днешния ден изтегля министрите си и напуща обединението . А министър председателят Кирил Петков отговори, че е подготвен с държавно управление на малцинството

„ Ходът на Трифонов реализира тъкмо противоположното на това, което той споделя. Той споделя „ Те се канеха да предадат Северна Македония. Ако Слави Трифонов напусне и неговият министър Генчовска напусне, това улеснява едно вероятно повдигане на ветото за РСМ. Второ, той споделя, че страната влиза в мъка. Истината е,че по-голяма мъка ще бъде, в случай че страната се остави на държавното управление на малцинството, когато има световни инфлационни процеси и война ”, добави Симеонов .

Според него държавно управление на малцинството може да зависи отново от Трифонов .

„ Тоест, може да се съгласи да поддържа основни негови решения , без да има министри. Българските политици би трябвало час по-скоро да спрат с тези неща. Три години България живее в антологични дейности. Страната ни се нуждае от явен проект за стабилизация . И без друго наесен може да влезем в инфлационна серпантина ”, заключи социологът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР