„Струва ми се, че ГЕРБ и ДПС не са забелязали,

...
„Струва ми се, че ГЕРБ и ДПС не са забелязали,
Коментари Харесай

Социолози: ГЕРБ и ДПС не са удовлетворени от „сглобката“, която ги изолира от властта

„ Струва ми се, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не са забелязали, че акцията за локалните избори завърши и не престават да нагнетяват напрежение, което основава предпоставки за рецесия. Такава тематика е дерогацията (която разрешава на България да продължи да употребява съветски нефт за произвеждане на горива – бел. ред.). Безспорно тя би трябвало да падне, само че би трябвало да обяснят за какво би трябвало да падне в толкоз къси периоди поради големите опасности, които такова бързо отпадане ще провокира “, разяснява политологът Ружа Смилова.

„ Един от залозите на локалните избори беше да се премерят силите. Това е основанието да се трансформират балансите в кабинета след ротацията. Част от сътрудниците не са удовлетворени. Една от главните цели на офанзивите е сегашния финансов министър да не остане след ротацията на кабинета. Това е явен залог на ГЕРБ и Движение за права и свободи “, добави тя.

„ Кампанията за локалните избори завърши, само че след нея стартира друга акция, която продължава до ротацията. Въпросът в обединението е кой ще надвива в идващите няколко месеца. Едната тематика е дерогацията, бюджетът и конституционните промени. Вътрешните салда са от огромно значение, защото през февруари ще се разисква новия кабинет. Именно през тези месеци има подготвителна акция кой ще е в по-добра позиция при съставянето на новия кабинет. Той в действителност ще е нов. Ще бъде с оставка на Николай Денков, такава е конституционната процедура. Голяма част от министрите могат да запазят местата си в идващия кабинет, само че въпросът е кой ще е в по-силна преговорна позиция “, добави социологът от „ Тренд “ Димитър Ганев.

„ Предизборната акция е към гласоподавателите. Сега се обръщат един към различен със опасност - „ в случай че не ни слушате, ще ви набием “. Има люлеене на лодката, с цел да завоюват едни или други властови позиции. ГЕРБ и Движение за права и свободи не са задоволени от „ сглобката “, която ги изолира от властта. Неестествено е първата мощ ГЕРБ да не взе участие във властта и да я джироса на втората мощ. Ясно е, че се цели преразпределение “, уточни социологът Кольо Колев от „ Медиана “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР