Струва ми се, че до този момент службите изобщо не

...
Струва ми се, че до този момент службите изобщо не
Коментари Харесай

Бойко Рашков пак заподозря, че Борисов и Пеевски правят кастинга и за следващия главен прокурор

" Струва ми се, че до този миг службите въобще не са работили по Нотариуса, което повдига въпроса дали не е бил с чадър от органите на Министерство на вътрешните работи и на прокуратурата
" Струва ми се, че до този миг службите на Министерство на вътрешните работи въобще не са работили по Божанов. Оттук всеки рационален човек може да намерения дали той не е бил с чадър от органите на Министерство на вътрешните работи и на прокуратурата, с цел да може да прави такава незаконна активност пред очите на голям брой български жители " - това разяснява в интервю за  бившият вътрешен министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков по отношение на Мартин Божанов-Нотариуса, който бе показно погубен на 31 януари. В друго свое интервю той разяснява и че Бойко Борисов и Делян Пеевски " вършат кастинга и за идващия основен прокурор ".

Според него парламентарната комисия, основана да ревизира обстоятелствата и събитията по случая " Нотариуса ", би трябвало да се занимава и с " активността на различен сходен престъпен детайл - Петьо Петров, с прякор Еврото ".

" И единият, и другият са били свързани с елементарни прокурори, със чиновници на Министерство на вътрешните работи, а по този начин също и с хора от върховете на прокуратурата ", разяснява Рашков.

Той подсети и за информацията, че в един интервал от време Божанов е бил в близки връзки със брачната половинка на Петьо Петров-Еврото.

" В медийното пространство бяха оповестени фотоси на едно доста приятелско ръкостискане на Сарафов (и. д. основен прокурор Борислав Сарафов) с Петьо Еврото. Освен това брачната половинка Петьо Петров-Еврото свидетелства по наказателното произвеждане в Районната прокуратура за това, че заведението на Еврото, известно като " Осемте джуджета ", е било посещавано от доста прокурори и съдии, в това число и от най-високите управителни равнища на българската прокуратура ", напомни още депутатът от ПП-ДБ.

Той счита, че в случай че се откри, че Нотариуса и Петьо Еврото са имали връзка с политици, краткотрайната парламентарна комисия по случая ще се опита да ги прикрие.

Относно това дали Мартин Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи Рашков разяснява, че това може да се разбере, в случай че Народното събрание попита вътрешния министър.

" Както е определена комисия за определяне на събитията към гибелта на Божанов, тогава министърът ще е длъжен да даде информация при закрити врата. Ако отговорът е позитивен, че Божанов е бил помощник на органите на Министерство на вътрешните работи, ще би трябвало да се откри повода и съответният чиновник на Министерство на вътрешните работи дали е упражнявал надзор над Нотариуса ", сподели Рашков.

Той акцентира, че би трябвало да се вземат ограничения с оглед защитата правата на жителите и техните ползи. Той е сигурен, че е изтекла информация от Министерство на вътрешните работи, че органите на реда са разговаряли със брачната половинка на Божанов и бизнес дамата Ивайла Бакалова.

По-рано пред " " Рашков разяснява, че парламентарната комисия за Нотариуса няма да реализира резултати, каквито обществото чака - " да вземем за пример да обясни от долу до горе има ли връзка сред политически лица, които се намират в Народното събрание, с тези фигури, които към този момент обществото знае ". 

Според депутата от ПП-ДБ  водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски са " кастинг групата за представителите на висшата част на прокурорската колегия ":

" Сега с измененията на Конституцията те двамата ще имат решаващо въздействие върху назначението на шестимата от прокурорския съвет. А пък тези представители, несъмнено, ще поемат ангажимент да изберат основен прокурор този, който пасва най доста на ползите на Борисов и на Пеевски, което е ужасяващо като вероятност. Онзи, който е разгласен от две страни за подкупен по закона " Магнитски ", ще дефинира основния прокурор! ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР