Струва ли ви се понякога, че последната минута от програмата

...
Струва ли ви се понякога, че последната минута от програмата
Коментари Харесай

Забелязали ли сте, че последната минута на пералнята, не е 60 секунди?

Струва ли ви се от време на време, че последната минута от програмата на вашата пералня, като че ли продължава цяла безкрайност.

Първоначално, когато видите, че прането ви е към края си, вие не стартирате друго занятие, защото това е единствено една минутка. Много постоянно даже чакате прави пред самата пералня?

Грешка - това са безконечни 60 секунди и всяка една от тези хипотетични секунди е безусловно мъчителна.

Но за какво нашите перални машини групово са решили да ни подмамят да мислим, че е останала единствено минута - когато в действителност е много повече?

Няма шантава доктрина на конспирацията, която допуска, че машините възнамеряват да се надигнат против нас, откакто са ни подлудили със своите странни неистини за времето.

За благополучие, специалист се притече на помощ и разкри същинската причина, заради която нашите уреди са нечестни във връзка с оставащата дълготрайност на програмата.

„ Повечето модерни уреди да имат екран, показващ часа, само че от време на време той е малко асинхронен. Тъй като прането продължава, таймерът не постоянно отразява общото време, заложено първоначално, и най-после може да се разграничава с няколко минути. Въпреки че разликата нормално не е огромна, това може да бъде разочароващо. Въпреки това, има изцяло положително пояснение и то в действителност ви оказва помощ да спестите сила и пари. “

Оказва се, че пералните машини в действителност са проектирани да пестят запаси, когато е допустимо.

„ Има редица инспекции, които една пералня ще направи по време на своя цикъл. Те нормално са автоматизирани и са там, с цел да уведомят машината дали лишава повече или по-малко време от предстоящото за пълнене, измиване или центрофугиране. В резултат на това машината ще поправя времето за край в избрани моменти от цикъла – от време на време по-рано, от време на време по-късно. Единствената разлика е, че хората виждат единствено когато е второто!, “ добави специалистът.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР