Струпване, разполагане на войски на НАТО или на която и

...
Струпване, разполагане на войски на НАТО или на която и
Коментари Харесай

Стефан Янев пред депутати: Няма войски на НАТО в България, няма и решение за разполагането им

Струпване, разполагане на войски на НАТО или на която и да е страна в България няма. Решение на българското държавно управление за подобен вид придвижване, скупчване или разполагане на войски на НАТО на българска територия няма. Това съобщи министърът на защитата Стефан Янев в отрасловата парламентарна комисия, където дава отговор на настоящи въпроси.

Янев моли да се понижи малко напрежението и да се спре с четенето на непозната преса и със спекулациите. По думите му, нито Русия, нито друга страна се кани да атакува България и не чакаме да има инвазия на българска територия.

" Говорим за вид ограничения, които са за проява на единството на НАТО и за търсене и предоставяне на първо място на късмет на дипломацията ", уточни Янев.

Припомняме, че през днешния ден от 16:30 ч. премиерът Кирил Петков привиква Съвета по сигурността. Участниците в него ще обсъдят напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса. Съветът по сигурността е на директно послушание на министър-председателя. Неговата съществена задача е да проучва положението на системата за отбрана на националната сигурност. 

В сряда, 26 януари, Министерски съвет ще организира съвещание по тематиката, а следобед - от 15:30 часа, Народното събрание ще има изключително съвещание, на което ще бъдат изслушани министър-председателя, министъра на защитата, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване. Кирил Петков, Стефан Янев, Теодора Генчовска и шефовете на службите ще срещнат депутатите с ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО, както и по тематиката за разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР