Струпване, разполагане на войски на НАТО или на която и

...
Струпване, разполагане на войски на НАТО или на която и
Коментари Харесай

Стефан Янев апелира за спиране със спекулациите за война и по-малко четене на чужда преса

Струпване, разполагане на войски на НАТО или на която и да е страна в България няма. Решение на българското държавно управление за подобен вид придвижване, скупчване или разполагане на войски на НАТО на българска територия няма. Това сподели министърът на защитата Стефан Янев в отрасловата парламентарна комисия, където дава отговор на настоящи въпроси.

Янев моли да се понижи малко напрежението и да се спре с четенето на непозната преса и със спекулациите.

По думите на министър Янев нито Русия, нито друга страна се кани да атакува България и не чакаме да има инвазия на българска територия. Говорим за вид ограничения, които са за проява на единството на НАТО и за търсене и предоставяне на първо място на късмет на дипломацията, уточни Янев.

Днес той организира и среща с изключителния и пълномощен дипломат на Аржентина у нас Алфредо Атанасоф.

" България и Аржентина като две демократични страни, въпреки и географски раздалечени, имат обичайно положителни и другарски взаимоотношения в редица сфери и споделят общи полезности във връзка с сигурността ", е отбелязал Стефан Янев. Той е уточни, че подписаният през 2016 година Меморандум за съгласие сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Република Аржентина е добра основа за задълбочаване на взаимоотношенията в областта на защитата и по-специално военното образование, военната медицина, както и научно-изследователската активност, в това число в проучването на Антарктика.

По предложение на аржентинската страна са разисквани вероятностите за развиване на военнотехническото съдействие и бяха набелязани стъпки за неговата реализация, допълват от военното министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР