Струпаните около съдовете за смет отпадъци в квартални улици в

...
Струпаните около съдовете за смет отпадъци в квартални улици в
Коментари Харесай

След публикация на „Марица“: Почистиха боклуци около контейн...

Струпаните към съдовете за боклук боклуци в квартални улици в „ Кючук Париж “ към този момент са почистени, оповестиха от Оперативна програма „ Чистота “. Това се случи откакто жители алармираха до „ Марица “, че въпреки казаните им да се изхвърлят постоянно, то пространството към тях се е трансформирало в нерегламентирано бунище. Те се жалваха, че повече от седмица строителни и други боклуци, които не са от бита, стоят към контейнерите по ул. „ Даме Груев “ и „ Борис Сарафов “.


Директорът Димитър Георгиев разяснява пред „ Марица “, че контейнерите за разбъркан битов боклук се обслужват от сметовозите ежедневно по строго несъмнено маршрутно разписание. Струпаните в близост едрогабаритни боклуци и кашони се почистват от друга техника, която работи по график в другите квартали на града.

Георгиев още веднъж приканва жителите да не замърсяват града, а да предават разделно събраните боклуци от семействата на профилираната площадка на общинското дружество – ул. „ Даме Груев “ 64 А. Ако станат очевидци на нерегламентирано изхвърляне на боклуци, да алармират на тел. 112 или на телефона на „ Чистота “ 032/675 817.



Нарушителите на общинската разпоредба за ръководство на отпадъците подлежат на наказания в размер от 300 до 1000 лева за физически лица и от 1400 до 4000 лева за еднолични търговци или юридически лица. Гражданите могат да бъдат санкционирани и с фиш от 10 до 50 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР